Fortællekoncert, fællesskab og formidable fraseringer

I denne uge går det løs: Undervisningen er gemt af vejen, for de næste dage står den på workshops, nye koncertformer og eksperimenterende projekter for Musikskolen i Thys elever og lærere – i år i et endnu tættere samarbejde med biblioteket og billedskolen.

“Alle kan bruge stemmen, og uanset om du spiller guitar eller klaver, violin, trommer eller saxofon, er det godt at lære at synge, fordi det kan hjælpe dig i øvning, indstudering og frasering,” sådan lyder en del af beskrivelsen for dagens sangworkshop, der afsluttes med en minikoncert for alle interesserede – dette er startskuddet til det eldorado af musikaktiviteter, der finder sted her i uge 44.

Peter og ulven – pizza og lydeffekter
Violin-, træblæser-, og klavereleverne kan glæde sig til en fortællekoncert i lyd og billeder, der tager udgangspunkt i filmen ‘Peter og ulven’. Her skal der selvfølgelig øves på instrumenter, men der bliver også tid til pizzahygge, inden selve koncerten afvikles. For de computerinteresserede elever er der også noget at komme efter. På workshoppen ‘SpilMusik’ handler det nemlig om at sætte musik og lydeffekter til udvalgte computerspil. De færdige videoklip vil efterfølgende finde vej til YouTube – hvis altså resultatet bliver nogenlunde fornuftigt.

På turné i det Thy’ske
På fredag tager bogbussen endnu en tørn på landevejene, men litteraturleverancerne har med projektet ‘KulturRummet on tour’ fået et ordenligt tvist.

– Vi kommer ud til tre skoler med et Halfdan Rasmussen-tema. Tanken er at udnytte bibliotekets og musikskolens kompetencer i et fælles projekt, hvor vi kombinerer fortælling, oplæsning og musik. Jeg glæder mig rigtig meget til dette arrangement, der helt sikkert bliver en god oplevelse for eleverne, men også kan være startskuddet til et godt fremtidigt samarbejde mellem bogbussen og musikskolen. Faktisk har vi allerede et bud på et tema til næste år, fortæller bibliotekar Lene Malle, der sammen med en musiklærertrio vil udgøre det alternative bogbuspersonale denne dag.

Stærke Spil Dansk-synergier
Det er ikke tilfældigt, at projektugen netop falder i uge 44 – det er nemlig samme uge, som Spil Dansk – Danmarks største musikbegivenhed – finder sted. Og musikskoleprojekterne skal netop også ses som en del af det nationale koncept, der er en gigantisk fejring af det sprudlende musikliv. Når godt 150 elever mødes i Thisted Musikteater på torsdag, er det bl.a. for at levere en eftertrykkelig fremførelse af Thy Sangen, årets hyldest til det nordvestlige hjørne af Jylland.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve dagen – om det hele nu går efter planen, og om alle deltagere nyder det. Mest af alt er jeg både spændt og lidt nervøs for, hvordan arrangementet bliver modtaget. Jeg har derfor meget fokus på strukturen og tydelighed for deltagerne, så de præcis ved, hvad der skal ske, siger Stine Ejsing, musiklærer og tovholder for denne event.

Musikskolens projektuge slutter med bravur på søndag, hvor Aktivitetscenter Vestervig-Agger lægger hus til en gebommerlig 80’er-koncert med orkester, kor og solister.

Se projektugeprogrammet her.
Læs mere om Spil Dansk Ugen i Thy her.

Foto : Kulturrummet, Thisted Kommune

 

Forfatter

Related posts

Top