Forsyningstilsynet kræver 1,6 mio. kr. af Thy-Mors Energi

Forsyningstilsynet har netop offentliggjort en liste over krav til en række elforsyningsselskaber om effektivisering af driften og dermed spare forbrugerne for udgifterne.

Thy-Mors Energi er blandt dem der bliver hårdest ramt med et krav på 1.670.000 kr., mens andre går helt fri.

Forsyningstilsynet krav om større effektivitet i elnetvirksomhederne er fordelt på to områder; nemlig på driften af virksomhederne og på virksomhedernes evne til at levere el til kunderne uden afbrydelser.

Tilsynet har netop truffet 45 afgørelser, der sænker den øvre grænse for, hvor mange penge landets elnetvirksomheder kan opkræve hos elforbrugerne. Afgørelsen giver elnetvirksomhederne, der er monopoler uden pres fra konkurrence, tilskyndelse til at blive mere effektive og holde fokus på omkostningerne – helt på linje med det konkurrencepres, som kommercielle virksomheder arbejder under.

Afgørelserne betyder, at landets 45 elnetselskaber samlet set får beskåret muligheden for at hente indtægter over kundernes elregning med i alt 55 mio. kr. i 2019. De 55 mio. kr. svarer til ca.1,1 pct. af virksomhedernes driftsomkostninger og investeringer.

Læs mere om afgørelserne HER

Arkivfoto: Thy-Mors Energi

Forfatter
Top