Forsvarsministeren dekorerer fem lokale redningsmænd

Forsvarsminister Trine Bramsen (A) har dekoreret fem redningsmænd fra kystredningstjenesten i Vorupør med Forsvarsmininsterens Medalje.

Medaljen uddeles en gang om året og er tiltænkt personer, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats, er blevet alvorligere skadet, invalideret eller omkommet eller på anden vis har ydet en frygtløs indsats.

Bådfører Knud Andersen og bådmændene Anders Christian Thomsen, Eric Andersen, Ulrich Korsgaard Thomsen og Nicolai Rimmer Olesen ydede en enestående og anerkendelsesværdig indsats i forbindelse med en redningsaktion i februar 2020, hvor de udviste ekstraordinært mod og handlekraft som frivillig redningsmand ved, med risiko for eget liv og førlighed, at redde en dengang 41-årig mor og hendes 8-årige søn, som var skyllet i vandet under en stærk storm ved molen i Nørre Vorupør.

Både kvinden og hendes søn slap uskadt fra episoden. En af redningsfolkene måtte efterfølgende til behandling på skadestuen, men slap uden de store skader.

– Danskernes tryghed og sikkerhed hviler på skuldrene af et utrætteligt engagement hos vores ansatte og frivillige i Forsvaret. Det forgangne år har rigtig mange udmærket sig ved at yde en ekstraordinær indsats, udtaler forsvarsministeren.

Forfatter

Related posts

Top