Forsvaret opfordrer sejlere til at udvise forsigtighed

Med en vejrudsigt for de kommende dage, der viser høj sol og temperaturer op mod 20 grader, er der sikkert mange, der planlægger en sejltur.

Men i disse dage, hvor kampen mod coronavirus/covid-19 presser sundhedssystemet, beredskabet og hele samfundet, så opfordrer både Forsvarets beredskab og Søsportens Sikkerhedsråd søens folk til at tænke sig grundigt om og udvise ekstra forsigtighed.

– Ligesom gør-set-selv-folket bliver opfordret til at lade rundsaven ligge i skuret, så opfordres sejlerfolket også til at udvise agtpågivenhed og måske endda lade både ligge i havn, lyder det fra Forsvarskommandoen.


Forsvaret løser mange opgaver for civilsamfundet i forbindelse med det daglige beredskab og indsatsen mod coronavirus/covid-19 – blandt andet sygetransport i redningshelikopterne og ambulanceflyvninger primært fra de mindre sygehuse og øer til større hospitaler. Arkivfoto: Forsvaret

Men hvis man alligevel skal ud at sejle, så kan man med fordel følge disse 5 råd:

– Hvis man sejler ud: Tænk ekstra på sikkerheden og udvis ekstra forsigtighed
– Vær omhyggelig med sikkerhedscheck af båd og udstyr
– Sejl aldrig alene – “two is one, one is none”
– Sejl ind og ud af egen havn for ikke at øge smitterisiko. Sejl ikke til små havne på øer
– Hav en livline til land. Sørg for, at du har mindst to måder at alarmere nogen i land på

Sidst med ikke mindst, så opfordres sejlerne til at benytte den app, der hedder Sejlsikkert Alarm, så det danske redningscenter i Karup, JRCC, i nødstilfælde kan yde hurtigere hjælp.

Forsvaret løser mange opgaver for civilsamfundet i forbindelse med det daglige beredskab og indsatsen mod coronavirus/covid-19 – blandt andet sygetransport i redningshelikopterne og ambulanceflyvninger primært fra de mindre sygehuse og øer til større hospitaler. Disse opgaver forventes i den kommende tid at tiltage, hvilket vil medføre et øget pres på de ressourcer, der anvendes til redningsoperationer.

Foto: Forsvaret

Forfatter

Related posts

Top