Forsvaret har Danmarks dyreste samling af badedyr

Sommervejr og temperaturer op omkring 30 grader lokker i disse dage mange mennesker til strandene rundt om i landet.

Mange har badedyr med, og nogle må se dem drive til havs. De fleste trækker på skuldrene og tænker, at det var ærgerligt.

Men det skal man ikke. Badedyrene kan blive set af andre og forvekslet med personer i nød, hvorefter der bliver slået alarm.

De seneste dage har badedyr, der er blæst til havs, medført seks unødvendige og kostbare udrykninger med redningshelikopter, skriver Forsvaret på sin hjemmeside.

Der er døgnet rundt tre redningshelikoptere i beredskab i Aalborg, Skrydstrup og Roskilde. Alle tre steder har man samlinger af badedyr.

– Vores samling af badedyr er nok Danmarks største og dyreste af slagsen, siger vagthavende officer i Forsvarets Operationscenter Klaus Thing Rasmussen til forsvaret.dk.

– Hver eneste plastikdyr er en kvittering for en alarmering og flyvning med redningshelikopter. Og dermed også en historie om at en tredjedel af det flyvende beredskab har været optaget til ingen nytte.

Klaus Thing Ramsussen beder derfor strandgæsterne om at anmelde det, hvis et badedyr driver eller blæser til havs. Det kan man køre på telefonnummer 7285 0382.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top