Forsvarende Danmarksmestre har ryggen mod muren

Som så mange andre sportsgrene er bilorienteringssporten ramt af corona i denne sæson. DM-serien plejer at blive afviklet over 6 afdelinger fordelt over hele året, men med en sæsonstart der blev skubbet til september er der kun blevet plads til 4 afdelinger, hvor af de 3 bedste regnes som tællende.

I weekenden blev anden afdeling afviklet ved Roskilde, hvor de regerende Danmarksmestre, Børge Holm fra Thy Motor Sport og kortlæser Jørn Mørup fra Struer & Omegns Motor Sport, fik en glimrende start. Med kun 2 strafpoint på første etape lagde det lokale mandskab sig i spidsen fra start.

Løbets 2. etape blev også gennemført uden fejlkørsler og med et tidsforbrug på 6 minutter blev det til en delt første plads på etapen og en fortsat samlet føring. På løbets 3. etape kom løbets første fejlkørsel for Holm og Mørup. Men da ingen af konkurrenterne kørte fejlfrit på etapen var Holm og Mørup kun 2 strafpoint fra etapesejren og den samlede føring i løbet kunne beholdes.

Herefter gik det den forkerte vej. På den 4. af de 5 etaper blev Holm og Mørup noteret for 2 fejlkørsler hver med 25 strafpoint til følge og en næstsidste plads på etapen.

Samlet blev det til en 4. plads, og de lokale kørere har nu ryggen mod muren i forsvaret af DM-titlen. Holdet blev nr. 2. i første afdeling ved Horsens i september måned. De 2 placeringer betyder at Holm og Mørup lige nu er på en delt 3. plads i den samlede stilling.

Den gode nyhed er dog, at Thy/Struer-mandskabet endnu selv kan afgøre om det skal være den 7. DM titel i træk. Hvis Børge Holm og Jørn Mørup vinder de sidste 2 afdelinger om hhv. 2 uger på Møn og om 3. uger ved Kjellerup så lander guldet i det nordvestjyske.

Forfatter
Top