Forsøg nr. 2: Casper Steinfath VIL krydse Skagerrak

For et års tid siden forsøgte verdensmesteren i Stand up paddle, Casper Steinfath fra Klitmøller, som den første i verden at padle fra Danmark til Norge.

Efter 17 timers padlen var sdårlige vejrforhold dog skyld i, at Casper Steinfath måtte opgive kun ganske få kilometer fra Norges kyst. Men Casper Steinfath giver ikke op:

– Det er en ekstrem udfordring og en barnedrøm for mig at krydse Skagerrak. Det, der virkelig tænder mig, er den ekstra udfordring i at padle mange timer i et frådende hav i dyb mørke og i frysende kolde temperaturer. At krydse Skagerrak er den ultimative kulmination af drømme, passion og skills, siger den 24-årige Casper Steinfath

Foto: Fredrik Clement

Forsøger igen søndag nat
Derfor har den firedobbelte verdensmester i en måneds tid stået standby og ventet på de helt rigtige vejrforhold, så han kan krydse Skagerrak igen under navnet ”Viking Crossing”.

– Jeg har brugt hundredvis af timer til at analysere mine fejl fra sidste år, og nu har jeg fastgjort mit blik til at sætte fod på norsk jord. Gennem fokuserede forberedelser og et stærkt supportteam har jeg fundet ud af, hvordan jeg danser med Moder Natur – uden at hun kører mig midt over, siger Casper Steinfath.

Det nye rekordforsøg har mødt kæmpe opbakning fra lokalområdet, hvor virksomheder blandt andet har doneret en følgebåd til hele holdet bag projektet, forsikringer og udstyr, der tilsammen gør turen mulig i det omfang, den finder sted.

Hvis vejrguderne tillader det håber Casper Steinfath at begive sig ud på endnu et eventyr søndag nat kl. 01.

“Viking Crossing” forventes at tage 18-24 timer afhængig af vind, strøm og bølger.

Du kan følge Casper Steinfath, og hans jagt på rekorden HER

Foto: Fredrik Clement

Forfatter

Related posts

Top