Forslag om at omdanne fjordsti til promenade i Nykøbing

Det grønne område mellem Fjordglimt og Mågevej i Nykøbing gennemgår denne sommer en større opgradering i kraft af projekt Kulturfjorden, der er et projekt, som skal udvikle området ved Klosterbugten til gavn og glæde både i hverdagen og under Kulturmødet.

Blandt andet er Morsø Kommune i disse dage i færd med et etablere en temalegeplads, der viser byens tilknytning til fjorden og skaldyrserhvervet. Projektet, som er støttet med en million kroner af Nordea-fondens pulje ”Kysten er klar”, omfatter også en bro med anløbsmulighed for havkajakker ud i Klosterfjorden. Broen vil samtidig virke som en attraktiv promenade ud over vandet.

Fordi det fysiske Kulturmøde i år er aflyst, arbejdes der i stedet på at færdiggøre hele projektet i år, således det står klart til næste års Kulturmøde.

I den forbindelse skal Udvalget for Teknik og Miljø på et møde idag tage stilling til, om der skal gives en tillægsbevilling på to millioner kroner, som skal bruges på at opgradere hele strækningen af den eksisterende sti gennem området frem til Holmen.

Fra naturstil til promenade
– I store dele af vinterhalvåret fremstår stibelægningen meget blød og våd og indbyder ikke til færdsel i almindelige sko. Samtidig mangler der en forbindelse mellem stien og den kommende bro i Klosterfjorden, skriver forvaltningen i sit oplæg til udvalgets medlemmer.

Derfor foreslås det at opgradere stien fra sit nuværende præg af natursti til en del af byens promenade langs vandet og samtidig forbinde den til den kommende bro.

– Det sker ved at sideudvide den med ca. 30 cm, dræne langs stien og forsyne den med en fast belægning, som vist på vedhæftede bilag. Belægningen er store betonfliser, der brydes af Azobéplanker, der er rillefræst på bagsiden, så de er formstabile og ligger helt plant, står der skrevet i mødets dagsorden.

Samtidig foreslåes det at forny belysningen, så den bliver ligesom belysningen langs promenaden på Nordhavnen.

LÆS OGSÅ:

Kysten er klar: Ny legeplads ved fjorden

 

Visualisering: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top