Forslag: Gør Bulbjerg til en del af nationalparken

National Park Thy bør udvides så den også i fremtiden dækker over Bulbjerg – Danmarks eneste fuglefjeld.

Det mener i hvert fald en række lokale borgerforeninger der netop har afleveret forslaget til drøftelse i kommunalbestyrelsen.

– Vi synes det er en god ide, fordi som det er nu, har nationalpark Thy været et fantastisk stort aktiv for Thisted Kommune. Men den nordlige del mangler. Den succes som National Park Thy er, synes vi, også kunne omfatte den nordlige del af kommunen, siger Bjarne Sørensen, der er den ene del af Nationalparkgruppen under Hawboernes Forening, til TV MidtVest.

I forslaget lægges der op til, at Nationalpark Thy i fremtiden bør strække sig langs hele kyststrækningen fra Agger over Hanstholm og forbi Bulbjerg.

Økonomien skal følge med
Ifølge bestyrelsesformanden for Nationalparken, Torben Juul-Olsen, skulle der være en god chance for, at også Bulbjerg i fremtiden bliver en del af nationalparken, men økonomien skal også kunne følge med siger han:

– Vi får i øjeblikket, noget der ligner 7,9 millioner kroner fra staten om året til at udvikle Nationalpark Thy. De penge kan vi sagtens bruge til at sikre naturgenopretning, forbedre naturen, forbedre tilgængeligheden i det store område på 244 km2, som vi har i dag. Skal vi brede det ud op til Bulbjerg, så skal der flere penge til. Hvis vi fik et tilsvarende beløb for den strækning, så tror jeg sagtens, vi kunne håndtere det og sige, at det var en god ide, siger Torben Juul-Olsen til TV MidtVest.

Foto : VisitNordjylland

Forfatter

Related posts

Top