Forsikringsselskaber afviser RKI-skyldnere

Hvis du er registreret i skyldnerregistret RKI, så er det langt fra sikkert, at du bliver budt velkommen indenfor som kunde hos landets forsikringsselskaber.

Det viser en rundspørge Forbrugerrådet Tænk har foretaget blandt 11 danske forsikringsselskaber.

RKI = Højere præmie og selvrisiko
Otte af de adspurgte selskaber fortæller, at en RKI-registrering ofte medfører en højere selvrisiko eller præmie, og to af selskaberne oplyser, at de udelukkende tegner de lovpligtige forsikringer til RKI-registrerede kunder:

– Det er et stort problem for de forbrugere, som ikke kan få lov til at tegne en af de ikke-lovpligtige forsikringer, for eksempel en indboforsikring. Hvis uheldet er ude, kan de komme i gevaldige økonomiske problemer, siger jurist i Forbrugerrådet Tænk, Lea Markersen, til Ritzau

Thisted Forsikring: RKI behøver ikke være en hindring
Thisted forsikring er ikke ét af de selskaber der udelukker kunder med en RKI-registrering. Her behøver det nemlig ikke være en hindring, at man er registreret i RKI.

Dirktør Dennis Rene Petersen. Foto: Mette Johnsen

– Vi ser på det enkelte menneske. Derfor vil det altid komme an på en vurdering af den enkelte kunde, fortæller direktør Dennis Rene Petersen:


Dennis Rene Petersen fortæller videre, at man hos Thisted Forsikring ikke opkræver en højere præmie eller selvrisiko, udelukkende fordi man er registreret i RKI.

Ca. 220.000 danskere er registreret som dårlige betalere i RKI.

Foto: Mette Johnsen

 

Forfatter

Related posts

Top