Forsigtig optimisme omkring praktikpladssituationen

Til trods for at dansk erhvervsliv har fået en mavepuster, at samfundet er delvist nedlukket, og landegrænserne er spærret, så er dagens positive nyhed fra EUC Nordvest, at der stadig er fornuftig aktivitet på praktikpladsområdet.

Således tegnes der løbende nye uddannelsesaftaler med danske praktikvirksomheder, ligesom det er lykkedes at skaffe attraktive praktikpladser i udlandet til alle de elever, der er blevet godkendt under EU’s PIU-ordning (Praktik I Udlandet).

Danske Erhvervsskoler & -Gymnasier (DEG) offentliggjorde i sidste uge en undersøgelse af praktikpladssituationen på 10 af de største erhvervsuddannelser. Den afslørede, at knapt 500 elever har mistet deres læreplads under COVID19-nedlukningen. En bekymrende udvikling, eftersom ca. 14.500 GF2-elever afslutter deres grundforløb til sommer, hvor de så skal ud at finde en praktikplads.

På EUC Nordvest er der dog for nu ingen alarmklokker, der ringer.

– Blandt vores elever er der blot fire ud af mere end 600 praktikelever, der har mistet deres praktikplads som følge af COVID19-situationen, så den problematik, der skitseres i DEG’s undersøgelse, har vi i det store hele været forskånet for. Og samtidig kan vi se, at der stadig slås nye stillinger op, ligesom vores lære- og praktikpladskoordinatorer løbende lukker nye aftaler og forlænger igangværende aftaler, fortæller direktør Hans Chr. Jeppesen. Han fortsætter:

– Så alting er ikke gået helt i stå, og selvom man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt, tillader vi os alligevel at være forsigtige optimister i forhold til de mange GF2-elever, der afslutter deres grundforløb her til sommer og skal ud og finde sig en praktikplads.

Han erkender, at aktiviteten i maj og juni bliver afgørende for, om den forsigtige optimisme er berettiget eller ej.

LÆS OGSÅ:

Krisen lukker næsten helt ned for elevers praktikaftaler

 

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top