Forsamlingsloft lempes på plejehjem

Gudstjenester og kulturelle arrangementer bliver igen muligt på plejehjem med en lempelse i forsamlingsloftet.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har med en bekendtgørelse føjet kulturtilbud, gudstjenester og andre religiøse aktiviteter til de ting, der er undtaget af forsamlingsforbuddet på fem personer på landets plejehjem.

Dermed bliver det ifølge social- og ældreminister Astrid Krag (S) muligt at lette tilværelsen og sætte gang i de politisk aftalte indsatser for at mindske ensomhed på plejehjemmene.

– Det har været en hård tid for os alle sammen. Men i høj grad for de mest sårbare ældre på vores plejehjem. Heldigvis har vi i en tid bevæget os mod mere normale tilstande på plejehjemmene, siger hun.

– I takt med, at smittetallene er faldet, og vaccinationerne er blevet rullet ud, har man kunne løfte langt de fleste besøgsrestriktioner.

– Nu kan vi så også lempe forsamlingsloftet, så beboerne på vores plejehjem igen kan samles til kulturelle begivenheder og fælles arrangementer, der er nogle af de ting, der er rigtig vigtigt for dem, der har savnet fællesskabet det sidste år.

Der er politisk sat 500 millioner kroner af til oplevelsesaktiviteter for beboere på social- og ældreområdet.

Ifølge tirsdagens rapport om vaccinetilslutning fra Statens Serum Institut er 91 procent af beboerne på plejehjem færdigvaccineret.

Yderligere fire procent af beboerne på plejehjemmene har påbegyndt men ikke færdiggjort sin vaccine.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top