Fornem hæder til Enjoy Limfjorden – vinder national turismepris

Det tværkommunale turismepartnerskab Enjoy Limfjorden, der består af Struer, Lemvig, Holstebro, Morsø, Skive og Viborg kommuner, har netop vundet æren og prisen som ”Årets Cykelturismeløsning 2016”.

Vejdirektoratet står bag prisen, og Enjoy Limfjorden er udpeget af en nedsat ekspertgruppe for cykelturisme i skarp konkurrence med masser af gode initiativer fordelt i hele Danmark.

Uddannelsesforløb giver prisen
Baggrunden for prisen er et nyt og selvfinansieret uddannelsesforløb som Enjoy Limfjorden, i samarbejde med turismekonsulent Johanne Bugge, introducerede i november og december 2015. Initiativet forsatte ind i begyndelsen af 2016.

Uddannelsesforløbet målrettede sig mod turismevirksomheder, som satser på at gøre noget særligt for gæster på to hjul. Uddannelsen foregik over 3 hele uddannelsesdage fordelt på 2 hold, og i alt var der plads til 24 virksomheder fordelt i den østlige og vestlige del af partnerskabet, hvor salg, service og udvikling af cykelferie og cykelpakker stod øverst på dagsordenen.

Enjoy Limfjorden allierede sig i den forbindelse med erfarne undervisere og eksperter fra turismebranchen. De deltagende virksomheder blev inspireret og støttet grundigt af konsulent Johanne Bugge og ansatte fra Enjoy Limfjorden. Efterfølgende er der kommet konkrete forbedringer og mersalg ud af cykelturismeløsningen til flere virksomheder i partnerkommunerne.

Peter Emsenhuber Graversen - leder af Enjoy Limfjorden

Peter Emsenhuber Graversen – leder af Enjoy Limfjorden

 

Masser nye tiltag overfor cykelturisterne
Eksempler på det er skræddersyede cykelpakker baseret på virksomhedernes lokale yndlingssteder, nye hjemmesider med cykelbeskrivelser og ruteoversigter samt oplevelsesbeskrivelser af andre aktiviteter i limfjordslandet.

– Vi er meget glade og stolte over prisen. Det er med til at værdistemple den store indsats, vi forsøger at gøre for vores erhverv, og det glæder mig, at flere og flere lokale virksomheder ser mulighederne for at satse på cykelturister som et supplement til deres eksisterende forretning. Ved at lave initiativer for cyklende gæster, er vores vurdering, at man kan øge sin omsætning med 20-30 procent – måske endda endnu mere, såfremt man får styrket konceptet. Tanken er, at turismevirksomhederne skal se det som en ekstra mulighed i deres eksisterende arbejde og på den måde øge indtjeningen. Vi vil også gerne benytte lejligheden til at takke og ønske alle de involverede i prisen tillykke. Stor cadeau til vores turismechefer og medarbejdere, de deltagende virksomheder og underviseren på kurset, Johanne Bugge, siger Peter Emsenhuber Graversen, der er chef for Enjoy Limfjorden.

Prisen blev overrakt til leder af partnerskabet Peter Emsenhuber Graversen samt formand Claus Damgaard foran 200 deltagere i forbindelse med åbningen af den nationale Cykelkonference i Odense d. 31. maj. Prisen er det foreløbige højdepunkt i arbejdet med cykelturismen i området.

Cykletur Morsø Turistbureau

Mere end blot æren
Udover æren følger der også en præmie med i form af cykeldrikkedunke og rygsække, som Enjoy Limfjorden vil give videre til de deltagende virksomheder i uddannelsesforløbet, så de også får et synligt bevis på prisen. Dermed kan turismevirksomhederne give det videre til gæsterne, som besøger destinationen og de mange overnatningssteder.

Ti af de deltagende virksomheder er nu også medlem af kvalitetsmærkeordningen Bed+Bike. Dermed er Holstebro, Struer, Lemvig, Morsø, Viborg og Skive kommuner stærkt repræsenteret som cykelvenlige kommuner.

Partnerskabet forventer, at endnu flere får lyst til at tage på cykelferie i limfjordsområdet i fremtiden, og dermed bidrager de til den samlede turismevækst, som fortsat er på markant fremgang i det tværkommunale partnerskab. Enjoy Limfjorden er, målt på overnatninger, Danmarks 7. største destination med over 2,3 millioner overnattende gæster.

Partnerskabet oplever en stadig fremgang i tilstrømningen af turister og gæster og har i 2015 haft en vækst på 4,9 % i antallet af overnatninger.

– Ved at arbejde sammen i Enjoy Limfjorden og fokusere på Limfjordslandets værdier og turismemuligheder i fællesskab, kan vi opnå meget mere, end vi kan enkeltvis. Derfor glæder det mig også, at vi målrettet og fokuseret kan udvikle og igangsætte nye- og spændende tiltag til gavn for turismen, som jo i sidste ende skaber vækst og arbejdspladser i kommunerne. Turisme er et erhverv, som man ikke kan flytte væk fra området, og derfor er det et vigtigt område for Limfjordskommunerne. Prisen er en stor annerkendelse af vores tværkommunale indsats på området, siger Claus Damgaard der er Kommunaldirektør i Struer og Formand for Enjoy Limfjorden.

Forfatter

Related posts

Top