Formanden tog af kassen: Julehjælp sparet væk

Opdateret: Dansk Folkehjælp har i forbindelse med denne historie udsendt et dementi – se bunden af denne artikel

Dansk Folkehjælps afdeling i Viborg/Skive kommer ikke til at yde julehjælp til trængte familier i år.

Årsagen er et turbulent år, hvor afdelingens tidligere lokalformand har begået underslæb for 86.000 kroner. Det skriver Skive Folkeblad.

– Vi er frygteligt kede af det, siger den nuværende lokalformand, Anna-Marie Milbo, Daugbjerg, om situationen.

Hun overtog formandsstolen i januar i år, efter det stod klart, at hendes forgænger havde taget af kassen. Anna-Marie Milbo fortæller, at hendes forgænger selv kom og indrømmede, at han havde begået underslæb, hvorefter hun overtog formandsposten.

Den tidligere formand har ifølge Viborg Folkeblad erkendt underslæbet, som fandt sted fra februar til december 2017. Underslæbet har han udført ved at overføre penge fra organisationens konto til sin egen, samt ved at bruge firmakortet til private køb.

De manglende penge og alt bøvlet har gjort, at Viborg/Skive-afdelingen ikke har haft ressourcerne til at donere julehjælp i år. Og det smerter Anna-Marie Milbo på vegne af de familier, som har behov for hjælpen:

– Julehjælpen er jo et af vores hjertebørn, siger hun til Skive Folkeblad.

Hun tvivler op, at hendes forgænger bliver i stand til at betale de mange penge tilbage. Og hun er ked af, at Dansk Folkehjælp på denne måde har fået et hak i troværdigheden.
Hun lover, at hendes afdeling vil komme stærkt tilbage med julehjælp i Skive og Viborg kommuner i 2019.

Dansk Folkehjælp sikrer julehjælp til værdigt trængende

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top