Foredrag: Robotterne kommer!

Teknisk Gymnasium Thisted er vært for et spændende foredrag om robotprogrammering, torsdag d. 6. december, kl. 19-21, på Lerpyttervej 52 i Thisted. Det er de to nationale vindere af World Robot Olympiad (WRO), Mourits Jørgensen og Christoffer Jønsson, der vil demonstrere deres kunnen og fortælle om de internationale konkurrencer, de har deltaget i gennem de seneste to år.

Teknisk Gymnasium Thisted har både faciliteterne, udstyret og kompetente undervisere til at lære programmeringsivrige HTX-elever om robotprogrammeringens fagre verden. Det har Mourits Jørgensen og Christoffer Jønnson, der til daglig går i 3. g. på Teknisk Gymnasium Thisted, nydt særligt godt af. De har nemlig hele to år i træk vundet den nationale konkurrence, WRO, inden for robotprogrammering og har således også repræsenteret Danmark hele tre gange til internationale WRO-konkurrencer i henholdsvis Costa Rica i 2017, på Filippinerne i august 2018 samt i Thailand i november 2018.

Det er, med andre ord, to yderst kompetente robotprogrammører, man kan møde til foredraget ’Robotterne kommer!’.

Et strategisk undervisningsfokus
Det er et strategisk undervisningsfokus på Teknisk Gymnasium Thisted at lade eleverne arbejde med robotprogrammering og – hvis interessen og kompetencerne er tilstede – deltage i talentforløb som fx WRO.

– Vi oplever helt klart en stigende interesse for robotprogrammering. Både blandt vores egne elever, men også fra folkeskolernes side. Der er mange folkeskoler, der gerne vil besøge os for at få noget viden omkring robotprogrammering og lade deres elever prøve kræfter med programmeringen. Og den stigende interesse for robotprogrammering smitter også af på interessen for HTX generelt, så det har helt klart givet pote for os, at vi har opprioriteret robotteknologien og gjort det til et strategisk undervisningsfokus her på stedet, fortæller uddannelseschef Kent Kjær Urup Hansen fra Teknisk Gymnasium Thisted.

Det er ikke kun i klasseundervisningen og gennem specifikke fagforløb, at eleverne kan gøre sig erfaringer med robotprogrammering. Teknisk Gymnasium Thisted har nemlig valgt at gøre skolens Lego Mindstorm-udstyr tilgængeligt for eleverne, så de frit kan benytte det uden for undervisningen. Således har skolen formået at skabe et unikt interessemiljø for robotprogrammering, som også rækker ud over skolefagene.

Sidste tilmeldingsfrist onsdag
Foredraget ’Robotterne kommer’ er gratis og åbent for alle interesserede, men tilmelding er nødvendigt af hensyn til kaffetraktementet. Tilmeldingsfristen er onsdag d. 5. december til fw@eucnordvest.dk eller via sms 30266036.

Forfatter

Related posts

Top