Foredrag: Luftrummets IC4?

Kampfly-foredrag på Thisted Bibliotek.

De danske politikere er trukket i de store spenderbukser, for i år står der drengerøvsisenkram på dosmersedlen. Flyvevåbnets køb af nye kampfly deler vandene, og specifikationer, abstrakte argumenter og milliardbeløb synes at flyve lidt lemfældigt rundt i det offentlige rum, der i øvrigt blev godt plastret til med militærpropaganda, da Boeing skød sin ret kontroversielle kampagne af her i foråret.

Den største våbenhandel i Danmarkshistorien har nu været i gang i godt elleve år, der er mange (skjulte?) agendaer, og det er ikke så underligt, hvis du føler dig småforvirret.

Derfor inviterer KulturRummet på en unik debataften på Thisted Bibliotek, hvor du vil kunne få svar på mange af dine spørgsmål. Journalisten Andreas Krog, der en af Danmarks førende eksperter på området, kommer og giver et indblik i kampfly-kandidaterne, flyenes opgaver i fremtiden, det politiske spil, lobbyismen, erhvervsinteresserne, F-16-indkøbet i 1970’erne og de mange andre ting, som Danmarks suverænt største våbenindkøb indbefatter.

Andreas Krog har fulgt indkøbet siden 2008. Han driver i dag onlinemediet nytkampfly.dk og optræder jævnligt som ekspert i diverse medier.

Sted: Thisted Bibliotek
Tid: Tirsdag d. 14/6 kl. 19.
Pris: 60 kr.

Forfatter

Related posts

Top