Forbundsformand: – Vi har brug for Mohammed!

Mens de fleste af os har brugt juledagene på at hygge os med familie og venner og nyde julens glæder, så har tiden siden den 13. december været ganske anderledes for den 21-årige Mohamed Ibrahim, der er en yderst afholdt kollega på Tican-slagteriet i Thisted.

Den dag fik han nemlig brev fra udlændingestyrelsen om, at hans opholds- og arbejdstilladelse er inddraget, og han fik fire uger til at forlade Danmark. Udlændingestyrelsen vurderer, at Somalia, hans hjemland som han flygtede fra i 2013, nu er sikkert, og han skal derfor rejse tilbage.

De senere dage har Politiken i en række artikler stillet store spørgsmålstegn ved den vurdering. Avisen har afsløret, at hjemsendelsen af somalier muligvis er knyttet sammen med en aftale med de somaliske myndigheder, der går ud på, at Danmark gennemfører »et træningsprogram for politimænd fra de somaliske immigrationsmyndigheder«. Det sker mod »at der kan udsendes én somalisk statsborger om måneden«.

Forbundsformand i Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast.
Foto: nnf.dk

– Hvad der er op og ned i den sag, vil jeg håbe, at politikerne snarest får styr på, så vi ikke hjemsender flygtede mennesker på baggrund af en noget flosset aftale, skriver formand for Fødevareforbundet NNF, Ole Wehlast, i et blogindlæg på fødevareforbundets hjemmeside.

Mohamed har gjort alt det rigtige
Uanset forholdene i Somalia, opfordrer Ole Wehlast nu på det kraftigste Udlændingestyrelsen til at kigge på Mohameds sag igen.

– I årevis har jeg hørt arbejdsgivere efterlyse kvalificeret arbejdskraft, der vil påtage sig arbejdet på landets slagterier.
Mohamed er en dygtig slagter, der passer sit arbejde på Tican. I årevis har jeg hørt politikere efterlyse flygtninge, der vil lære vores sprog. Mohamed har lært dansk. I årevis har jeg hørt politikere kritisere flygtninge, der belaster det danske samfund. Mohamed bor for sig selv, er selvforsørgende og betaler skat, skriver formanden blandt andet og fortsætter:

– I årevis har jeg hørt politikere efterlyse nogen, der vil bidrage til lokalsamfundene udenfor de store byer.
Mohamed har meldt sig ind i den lokale fodboldklub, den lokale afdeling af Socialdemokratiet, og han stemte til kommunalvalget i november.

– Mohamed gør Danmark rigere – ikke fattigere. Derfor har vi ikke råd til at sende ham hjem – derfor har vi brug for Mohamed, slutter Ole Wehlast sit blogindlæg.

Fotos: nnf.dk

Forfatter

Related posts

Top