Forberedelserne til Dyrskuet Thy-Mors 2017 er godt igang

Årets dyrskue på Dyrskuepladsen i Thisted lørdag den 10. juni tegner til at få mindst lige så stor tilslutning som tidligere år. Også antallet af erhvervsudstillere er intakt og på nuværende tidspunkt er der kun få ledige pladser tilbage.

Fredag den 9. juni vil Dyrskuepladsen i Thisted igen summe af liv, når mere end 3.000 glade børn mødes til Landbrug i Børnehøjde arrangere af LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug.

– For hvert år kommer der flere og flere tilmeldinger og allerede inden indbydelserne var sendt ud i år, havde de første skoler ringet og sagt -Vi kommer selvfølgelig igen i år, fortæller Susanne Thomsen med et smil. Landbruget i børnehøjde, som afholdes fredagen før dyrskuet, har igen i år rekord tilslutning.

Sidste år var der 1800 børn og 200 lærere fra indskolingen (0.-3. klasse) i Thy, på Mors og Thyholm tilmeldt. Dertil kommer et stort antal børnehaver og dagplejere, som også benytter sig af muligheden for at få et indtryk af landbrugserhvervet og en hyggelig dag.

Foto : LandboThy

Glæder sig over stor interesse for Dyrskuet
Dyrskuets formand Kim Jørgensen, Thyholm, glæder sig over den store interesse for landbruget, som skolerne viser med opbakning fra områdets kommuner.

– Det er vigtigt for os at oplyse om landbruget og dets betydning for lokalsamfundet, og derfor prioriterer LandboThy og Mors-Thy Familielandbrug fredagens aktiviteter højt. Samtidig er vi så heldige at have en stor gruppe af frivillige, der hjælper på dagen og giver børnene en førstehånds fortælling om landbruget. De er uundværlige hjælpere, siger Kim Jørgensen.

Tilmeldingstallet for kvæg, heste og smådyr forventes også at nå niveauet for sidste år. Der er tilmeldingsfrist for dyr den 9. maj.

– På grund fugleinfluenzaen, er det fortsat uvist om fjerkræ får adgang til pladsen, men vi håber stadig og da der ikke har været udbud i Danmark i længere tid håber vi på at forbuddet mod udstilling ophæves, siger koordinator Susanne Thomsen.

Foto af Lindy Aldal : Lykkemusic.dk

Lindy Aldal fra DR´s Rigtige Mænd besøger Dyrskuet
Igen i år er der et område med stande med forskellige aktiviteter i naturen og et stort telt med udstilling af lokale produkter. ‘

Underholdningsprogrammet er under planlægning, men allerede nu er bl.a. hesteshow og underholdning for hele familien dagen lang. Lindy Aldal fra DRs Rigtige Mænd gæster også Dyrskuepladsen og vi kan godt garanterer for at det ikke bliver kedeligt.

Dyrskuepladsen tæt på centrum af Thisted bliver således fuldt udnyttet, og Kim Jørgensen håber på, at det bliver ligeså flot dyrskuevejr som de seneste par år, hvor 7.000 besøgende lagde vejen omring Dyrskuepladsen.

 

 

Forfatter

Related posts

Top