Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Børn og ansatte skal vaske hænder i faste intervaller – mindst hver anden time.

I vuggestuer og børnehaver må børnene kun lege med børn fra deres egen stue, og sidder de ved borde, skal de placeres med to meters afstand.

Sådan lyder et udpluk af de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som skoler og daginstitutioner skal efterleve, når de åbner efter påske.

Ren opbevaring?
Men i stedet for at skabe tryghed, så er mange forældre usikre, siger Signe Nielsen, der er formand fra Forældrenes Landsorganisation, Fola.

– Mange spørger, hvordan personalet skal nå alt den ekstra rengøring og håndvask. Bliver der overhovedet plads til at give børnene et kram og sørge for, at de får lov til at lege med hinanden? Eller bliver det bare ren opbevaring?

– Jeg tror, at der vil være en del forældre, som fortsat vil lade deres børn være hjemme, siger hun.

Gentagne gange har sundhedsmyndighederne fortalt, at børn i mindre grad end vokse ser ud til at blive smittet med coronavirus.

Derfor er det heller ikke så meget smitterisikoen fra børnene, som bekymrer fagforeningen Bupl, der repræsenterer landets pædagoger.

– Men både forældre, pædagoger og lærere kan smitte hinanden, og i mange situationer kan det være svært at skulle holde afstand – ikke mindst når det handler om de helt små børn.

– Derfor vil der være en øget smitterisiko, og det betyder også, at vi er nødt til at passe særligt godt på de medarbejdere, der er i risikogruppe, siger Bupl-formand Elisa Rimpler.

Svært at følge retningslinjerne
Selv om pædagogerne vil forsøge at følge retningslinjerne, kan det vise sig mere end svært, påpeger formanden.

– Det er vigtigt at holde sig for øje, at børn er børn. Afstandskravet hænger dårligt sammen med børns adfærd. Fysisk kontakt er uundgåeligt, når børn leger, eller hvis de skal have hjælp eller trøst.

– Selvfølgelig er det vigtigt, at vi overholder de her retningslinjer så godt som muligt. Men der ligger en hel række krav, som gør organiseringen rigtig svær. Og det kræver noget tid at få styr på alle de ting, siger Elisa Rimpler.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top