Forældre i konflikt må vente flere måneder på hjælp

Forældre, der er gået fra hinanden og er i konflikt om fælles børn, må vente op til 14 uger på at få møde i Familieretshuset.

Det fremgår ifølge Jyllands-Posten af Familieretshusets hjemmeside.

I loven står der ellers, at forældre i konflikter om samvær, forældremyndighed og barnets bopæl skal indkaldes til første møde så vidt muligt inden for ti hverdage.

– Det er klart, at familierne ikke skal vente mange uger på et møde, udtaler hun ifølge avisen. Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S).

Den lange ventetid på op til knap fire måneder møder kritik på Christiansborg. Ikke mindst fordi en af intentionerne med at nedlægge Statsforvaltningen og erstatte den med Familieretshuset var ønsket om at nedbringe de lange og udskældte sagsbehandlingstider hos forvaltningen.

Jakob Sølvhøj, som er børneordfører for Enhedslisten, kalder det “meget problematisk”, hvis de lange ventetider gentager sig i Familieretshuset, der åbnede i april i år. Han vil nu have ministeren til at gå ind i sagen.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) understreger da også i en skriftlig kommentar, at der “her og nu” sættes ekstra ressourcer ind på opgaven.

– Det er klart, at familierne ikke skal vente mange uger på et møde, udtaler hun ifølge avisen.

Familieretshuset blev til som del af en reform, som alle Folketingets partier stemte for i december 2018.

Forfatter

Related posts

Top