Forårstradition for tusindvis af kvinder i Agger

Tilmeldingen til Danmarks største endagsmotionsevent Ladywalk er åben, og mange kvinder har allerede tilmeldt sig.

Mandag den 30. maj 2016 lyder startskuddet igen til Ladywalk i Agger. Sidste år deltog her 5.983 kvinder, og man er allerede godt i gang med forberedelserne til den store motionsevent, hvor de mange kvinder kommer ud på to smukke ruter, der går ind i Nationalpark Thy.

– Ja, vi er i gang og glæder os til igen at samle så mange kvinder. Vi kan se, at der hvert år kommer nye deltagere til, og har man været med én gang, er der en tendens til, at man kommer igen. For mange er det blevet en rigtig god forårstradition, og det er vi naturligvis glade for,  siger lokalarrangør Lone Mark.

Start ved De Sorte Huse
Startstedet for Ladywalk vil igen i år være ved De Sorte Huse i Agger, hvor man tænder op i grillen, har salgsboder, skaber en god stemning med live musik og i år også en overraskelse – og faktisk er der også live musik ude på ruten. Fra startstedet vælger man på selve dagen, om man vil gå de 7 eller 12 km – ja man kan såmænd beslutte sig undervejs på turen.

– Det særlige ved Ladywalk er, at vi ikke tager tid. Det gør, at alle kan være med i deres helt eget tempo. Vores indtryk er, at det er der mange kvinder, som sætter pris på, siger Lone Mark og fortsætter:

– Målet med Ladywalk er at opleve glæden ved at komme ud at gå, og glæde er der uden tvivl. De mange smil er noget af det allermest kendetegnende for Ladywalk – og det, der gør det værd at stable et så stort arrangement på benene.

Gå for en god sag
Til trods for at motion, frisk luft, snak og masser af smil er det, der kendetegner Ladywalk bedst, så ved arrangørerne også, at støtten til sygdomsramte kvinder også betyder meget for deltagerne. I 2015 donerede Ladywalk tilsammen 1 million til tre foreninger.

Igen i år støtter Ladywalk foreninger, der forsker i kvindesygdomme og både Hjerteforeningen og Endometriose Foreningen vil modtage en donation.

– Det er tydeligt, at kvinderne sætter pris på, at vi donere penge til sygdomsramte kvinder i Danmark, og det jo kun muligt, fordi så mange vælger at bakke op, hvert eneste år, siger Lone Mark.

Man kan tilmelde sig Ladywalk på ladywalk.dk til og med den 2. maj både som enkeltperson og hold. Efter denne dato kan man tilmelde sig på startstedet den 30. maj og kun som enkeltperson.

Forfatter

Related posts

Top