Forårskåde hjorte giver problemer i trafikken

Det gælder om, at være være ekstra opmærksom på hjorte i trafikken for tiden.

For efter en periode med lav aktivitet i både februar og marts, viser en statistik fra Dyrenes Beskyttelse, at antallet af opkald om påkørte hjorte stiger dramatisk fra slutningen af april og i maj. Det skriver TV MidtVest.

Aggressive bukke
– Foråret er rådyrenes spidsperiode, både for råerne og for bukkene. Bukkene bliver aggressive og hævder revir, hvilket kan resultere i, at andre bukke jages væk og tvinges tættere på trafikken, siger chefkonsulent for faunadyr hos Dyrenes Beskyttelse Michael Carlsen.

Statistikken viser også, at langt de fleste påkørsler af hjorte i april og maj sker efter kl. 21. Det skyldes, at hjorte som udgangspunkt er aktive omkring tusmørkeperioden.

– April og maj er også perioden, hvor råerne skubber de nu knap ét år gamle lam fra året før ud fra mors skørter. Det resulterer i en masse dumme teenagere i skoven, som endnu ikke kender trafikreglerne, så at sige, siger Michael Carlsen.

Et dyr kommer sjældent alene
I Region Nordjylland modtog Dyrenes Beskyttelse i følge statistikken 1.551 henvendelser om påkørsler i perioden, svarende til næsten 18 pct. af alle henvendelser på landsplan.

Selv om et gennemsnitligt rådyr kun vejer omkring 20-25 kilo, så kan en påkørsel stadig forårsage store skader på både køretøj og fører. Derfor har Dyrenes Beskyttelse udarbejdet nogle gode råd for at undgå uheld:

  1. Sæt farten ned, når du kører på landeveje.
  2. Hold øje med reflekser fra dyrenes øjne. Ser du et dyr, så kør langsomt frem.
  3. En hjort kommer sjældent alene. Afvent om der er flere hjorte i nærheden, inden du kører videre.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Forfatter

Related posts

Top