For meget ulovligt fravær i skolen skal meldes til kommunen

Nye landsdækkende regler fra årsskiftet skal strømline registrering af fravær i folkeskolen. Højt ulovligt fravær kan betyde, at børnechecken inddrages.

Det skriver Jyllands-Posten.

Tiltaget kommer fra Børne- og Undervisningsministeriet, som vil indføre et kryds for tilstedeværende elever hver morgen i de små klasser – to i de store, hvor elever fra 7.-10. klasse også skal tælles op i skoledagens sidste time.

Viser det sig, at en elev har et ulovligt fravær på over 15 procent, så skal det meldes til kommunen. Det kan føre til både sociale foranstaltninger i forhold til barnets familie, og til at børnechecken inddrages.

Til Jyllands-Posten forklarer børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at en ensartet registrering er nødvendig, fordi der er stor sammenhæng mellem et højt fravær og knas i barnets liv – typisk på hjemmefronten.

Hun understreger samtidig, at børn med diagnoser, funktionsnedsættelser eller handicap er undtaget.

Ulovligt fravær:
Ulovligt fravær dækker over, at eleven er udeblevet fra skolen, uden at forældrene har givet skolen besked om det, eller at skolelederen har givet tilladelse til fraværet. I så fald skal skolen kontakte forældrene og finde ud af, hvorfor eleven ikke er mødt op til undervisningen.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top