Folketinget vil betale for ubrugte institutionspladser

Regeringen og alle Folketingets partier er enige om at kompensere landets kommuner for de ekstra udgifter, de har, ved at åbne landets institutioner, dagplejer, SFO’er og klubber igen.

Det betyder også, at kommunerne kan blive kompenseret, hvis de giver forældre penge tilbage for en institutionsplads, de i øjeblikket ikke har til rådighed. Det kan også være en madordning, som forældre betaler for, selv om børnene har madpakker med. Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Når der er behov for kompensation, skyldes det, at det stadig ikke er alle børn, der kan komme i institution trods genåbningen.

Blandt andet har flere institutioner pladsmangel, fordi de skal leve op til sundhedsmyndighedernes retningslinjer om at holde god afstand mellem børnene.

– Det går mange steder rigtig godt, men særligt i byområder, hvor pladsen er trang, mangler man lidt endnu, udtaler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Kommunerne kan få kompensation for ekstraudgifter fra 15. april til 11. maj. Den periode dækker over første fase i genåbningen af samfundet. Det vil altså sige, at selv om institutionerne blev lukket midt i marts, er der ingen kompensation at hente for den periode.

Der er heller ikke klarhed over størrelsen på kompensationen.

Særligt Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har slået på tromme for, at forældre skal have penge tilbage for de ubrugte institutionspladser – og gerne helt tilbage fra 1. april.

Men sådan endte det altså ikke.

LÆS OGSÅ:

Søe-Larsen: – Lad staten stå for forældrebetalingen

 

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top