Folketinget indfører topskat for storfiskere

Samtlige partier i Folketinget er blevet enige om at hæve afgifterne for de største fiskefartøjer. Fremover skal fiskere betale en afgift på fire promille af omsætningen op til 25 millioner kroner og seks promille af omsætningen derover. Desuden indføres et bundfradrag, så der ikke skal betales afgift af de første 500.000 kroner.

Dermed bliver det, der populært er blevet kaldt en topskat på storfiskere, en realitet. Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) lægger ikke skjul på, at hun ikke er ovenud begejstret for modellen, som et flertal uden om regeringen lancerede i april.

– Jeg synes måske ikke, at det er den bedste idé, men jeg har bestræbt mig på at lave et flertal med Folketingets partier og finde en løsning siger hun.

– Jeg vil tro, at de store skibe godt kan bære den her afgift på seks promille, selv om det er en stor stigning i forhold til det gældende.

A glæder sig over aftalen
Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, er derimod meget glad for aftalen:
.

.

Det vurderes, at den nye afgiftsmodel vil betyde, at der kommer 7,5 millioner kroner ekstra i statskassen om året. Pengene fra afgifterne skal blandt andet bruges til digitalisering, uddannelse, forskning og udvikling af et mærke for skånsomt fanget fisk.

Aftalen indebærer også, at WWF Verdensnaturfonden fremover får indflydelse på, hvem der skal sidde i bestyrelsen for Fiskeafgiftsfonden, der administrerer indtægterne fra promilleafgifterne.

Arkivfoto : Rasmus Hald

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top