Folketinget åbner med coronarestriktioner

Når Folketinget traditionen tro åbner den første tirsdag i oktober, bliver der rykket rundt på stolene i Folketingssalen.

Dermed kan afstandskravet på én meter holdes, og alle kan dermed se og høre statsminister Mette Frederiksens (S) tale fra nærmeste hold.

Det fremgår af en mail, som Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), har sendt rundt til alle folketingsmedlemmer.

– For at sikre, at I alle har mulighed for at deltage i dette særlige møde, samtidig med at vi lever op til gældende anbefalinger om afstand, har vi i Præsidiet besluttet, at stolene i Folketingssalen på åbningsdagen vil blive placeret på en sådan måde, at I alle vil kunne sidde med én meters afstand.

– For at opnå dette er det nødvendigt at flytte nogle af stolene fra deres vanlige pladser og placere dem et andet sted, står der i mailen, som Ritzau har set.

For at holde coronasmitten nede i disse dage er der indført et forsamlingsforbud på maksimalt 50 personer. Dog er eksempelvis Folketinget og forsamlinger med politisk øjemed undtaget.

Der vil ikke være krav om at bære mundbind, hvilket ellers gør sig gældende under andre forhold i samfundet.

Allerede nu står det dog klart, at ikke alle 179 medlemmer deltager.

Socialdemokraten Bjørn Brandenborg blev i sidste uge testet positiv for corona og bliver væk. Desuden vil et prominent navn mangle: Nemlig Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, der restituerer efter en operation.

Enhedslisten vil kun deltage med halvdelen af sin folketingsgruppe. Politisk ordfører Pernille Skipper vil være blandt dem, der møder op.

Nye Borgerlige meddeler i en pressemeddelelse, at tre af partiets fire folketingsmedlemmer holder sig væk. Kun formand Pernille Vermund deltager.

/ritzau/

Foto: Christoffer Regild

Forfatter

Related posts

Top