Folkekirken tiltrækker nye medlemmer og holder på de gamle

Folkekirken er blevet bedre til at tiltrække nye medlemmer og holde på dem, man har. Nye tal fra Danmarks Statistik viser ifølge folkekirken.dk, at antallet af indmeldelser i folkekirken er steget for femte år i træk.

8706 personer meldte sig sidste år ind i folkekirken. Det er det højeste tal i de seneste 12 år. Indmeldelser tæller for eksempel unge, der døbes inden konfirmationen, genindmeldelser, voksendåb og konvertitter fra andre trossamfund. Der er også andre gode nyheder set med folkekirkelige briller.

Efter en årrække med markant mange udmeldelser af folkekirken er der sket en opbremsning. I 2018 meldte 9699 personer sig således ud af folkekirken. Det skal sammenlignes med, at 25.053 i 2016 valgte at kvitte folkekirken. Året efter var tallet 15.433 personer.

Henrik Reintoft Christensen, der er lektor i religionssociologi ved Aarhus Universitet, mener, at udviklingen skyldes, at der er ro om folkekirken.

– Så længe der ikke er røre i andedammen, så går det godt. De to tal udligner næsten hinanden, siger Henrik Reintoft Christensen til folkekirken.dk om tallet for ind- og udmeldelser.

74,7 procent af danskerne var per 1. januar 2019 medlemmer af folkekirken.

Det dækker over store regionale forskelle. I Lemvig var andelen 87,4 procent, mens andelen af medlemmer i Ishøj var 46,4 procent.

Forfatter

Related posts

Top