Fokus på sårbare børn og unge

Af Bettina Lund
Kandidat for socialdemokratiet til kommunalvalget på Mors

En valgkamp kan hurtigt ende som en overbudskamp mellem kandidaterne. Men efter flere års økonomisk mådehold er det nødvendigt igen at investere i vores børn og unge.

Vi ved, at trivsel de første år af et barns liv har stor betydning, for den senere udvikling, derfor kunne vi godt bruge flere sundhedsplejersker.  Vi ved også, at der er børn, der er i udfordringer og som har brug for en særlig tilrettelagt hverdag. Rundt om i vores dagpleje, vuggestuer, børnehaver, SFOer og skoler har vi kompetente pædagoger og lærere, der godt ved, hvad der skal til for at hjælpe børnene, men der mangler de nødvendige ressourcer.

Vi skal også have et serviceeftersyn af folkeskolen. Folkeskolen er for alle, men ikke alle er for folkeskolen. Inklusion er ikke godt for alle. Derfor skal vi have en grundig diskussion om inklusionen i folkeskolen. Ikke alle børn kan klare den normale undervisning, men har brug for særlig tilrettelagt undervisning, så de ikke skal ende med kun at opleve nederlag i skoletiden.

Uanset hvilke udfordringer den enkelte har, mener jeg, alle har krav på at blive mødt og anerkendt med sit behov. De sidste år er der på vores velfærdsområder blevet skåret ind til benet. Personalet på alle områder gør deres bedste, men jeg er sikker på, at de godt kunne bruge flere kollegaer for at leve op til deres egne faglige forventninger.

Det handler om at give velfærden det nødvendige løft og hjælpe alle vore dejlige børn og unge til at få en så god start på livet som muligt.

Forfatter

Related posts

Top