Første spadestik på Limfjordshuset

I dag tages det første spadestik til det nye hus for vandsporten i Struer, Limfjordshuset.

Dermed bliver en opgradering af faciliteterne for vandsporten i Struer Kommune nu for alvor en realitet. Huset kommer til at danne ramme for både Struer Roklub, Struer Kajakklub og strandens gæster.

Kommunens bidrag til projektet blev endeligt godkendt af Struer Byråd i december sidste år, hvor aftalerne om Limfjordshuset Struer blev vedtaget og de sidste midler til realiseringen formelt frigivet. Siden er tiden gået med at færdigprojektere huset samt – for klubbernes vedkommende – fortsætte fondsarbejdet med ansøgninger til lokale fonde om støtte til køkken, sauna og andet interiør.

I forbindelse med første spadestik på Limfjordshuset Struer, vil borgmester Niels Viggo Lynghøj samtidig underskrive en partnerskabsaftale om Struer Kommunens deltagelse i projektet ’Bevæg dig for livet’, der skal gøre Danmark til verdens mest aktive nation i 2025. Som led i det firårige projekt vil kommunen både samle og udvikle flere indsatser inden for idrætslivet i Struer Kommune.

– Jeg glæder mig til første spadestik på Limfjordshuset Struer. Et hus, der bliver skræddersyet til Struer Kommune, hvor vi fremover både kan bo tæt på vandet og have de fantastiske faciliteter til at dyrke vandsport, som Limfjordshuset Struer vil give. Det bliver en gevinst for både nuværende og kommende medlemmer i klubberne, men samtidig også en gevinst for hele Struer Kommune som område, siger Niels Viggo Lynghøj.

Limfjordshuset Struer skal efter planen stå klar på Bremdal Strand næste år.

Limfjordshuset Struer har et samlet budget på cirka 15 mio. kroner, hvoraf Struer Kommune har givet et anlægstilskud på godt 5 mio. kroner. A. P. Møller Fonden bidrager med 5 mio. kroner, og desuden har Færch Fonden, L. A. G. og Friluftsrådet støttet projektet, foruden klubberne selv og lokale sponsorer.

Foto/Illustration: TRANSFORM

Forfatter

Related posts

Top