Første spadestik i omfattende restaurering af Lodbjerg Fyr

Som en del af Nationalpark Thys projekt ”Trædesten til Naturen” er restaurering og nyindretning af Lodbjerg Fyr for i omegnen af ca. 10 millioner kr. klar til at gå i gang. Det sker fredag d. 18. maj, hvor alle interesserede er velkomne til at lægge vejen forbi fyret:

– Vi ønsker at markere dagen med et spændende program med fokus på lokalt ejerskab og fællesskab. Her vil frivillige i Nationalpark Thy sammen med en lang række aktører fra lokale foreninger stå for aktiviteter, der tager afsæt i naturen og kulturhistorien omkring Lodbjerg Fyr. Med fælles cykelture fra de omkringliggende byer til Lodbjerg Fyr og guidede gåture i området omkring fyret, vil der være rig mulighed for at få gode oplevelser i det fri, fortæller nationalparkens presseansvarlige Sophie Christensen.

Alle er velkomne til at deltage i arrangement. Det er gratis, og tilmelding er ikke nødvendig.

Tid og sted:
Fredag den 18. maj kl. 12.50 – 17.00.

Fra kl. 14:30 ved Lodbjerg Fyr, Lodbjergvej 33, 7770 Vestervig

Det foreløbige program for dagen:
Kl. 13.50 starter fælles cykelture fra de omkringliggende byer til Lodbjerg Fyr – opdateres med sted og tid
Kl. 14.30 – 15.00 taler ved:
– Torben Juul-Olsen, formand Nationalparkfondens bestyrelse
– Ulla Vestergaard, borgmester Thisted kommune
– Ditte Svendsen, skovrider Naturstyrelsen Thy
– Hans Erik Nørgaard, dommer for fotokonkurrencen

Kl. 15.00 – 17.00 Åbent program for aktiviteter ved fyret herunder gratis kaffe og kage i fyrmesterens bolig, guidede ture i fyrtårnet og guidede gåture i området.

 

Fakta om projekt ”Trædesten til Naturen”
Projektet ”Trædesten til Naturen – mageløse oplevelser og fortællinger i Nationalpark Thys natur” har til formål at sikre, at nationalparken er lettilgængelig og synlig og får flere mennesker ud at opleve den mageløse klitnatur.

Foto : VisitThy

 

Forfatter

Related posts

Top