Første prognose er klar: Sådan bliver vinteren

Langtidsmeteorolog Martin Lindberg fra DMI har kigget langt frem i vejrprognoserne og har givet et bud på hvordan vinteren 2018/19 kommer til at tage sig ud.

– Vi lover ikke hvid jul endnu, men vinteren ser også ud til at bekende kulør i december, skriver DMI på sin hjemmeside.

Ifølge Martin Lindberg tyder prognoserne på, at den kommende vinter overordnet hælder til den koldere og tørre side.

– Det starter allerede i den kommende weekend, hvor temperaturen nærmer sig 0 grader. Kort efter træder vi ind i december, som både kan byde på mildt og vådt vejr, men også perioder med kulde, nattefrost og sne. December bliver formentlig en god blanding af det hele og ser ud til at ende tæt op ad en gennemsnitlig december, fortæller han.

Meteorologen kigger også endnu længere frem i sin vinterprognose, og trods en stigende usikkerhed, er der tendenser til, at der vil være højtryk i vores nærhed. Højtryk om vinteren betyder ofte koldere vejr i Danmark, og derved vil muligheden for kolde perioder være lidt større end normalt.

– Hvor meget nedbør der så vil falde, og om den bliver hvid eller våd, afhænger af højtrykkets placering. Mere præcise kan vi ikke være endnu, siger han.

– Januar og februar bliver formentlig også et miks af kulde i perioder afbrudt af indslag af lidt lunere vejr, og når vinteren er ovre, vil vi formentlig se tilbage på en vinter, som har været til den lidt kolde side.

Sandsynligheden for en decideret mild vinter, er relativt lille, mens det er noget mere usikkert hvor koldt det går hen og bliver.

Foto: Christian Kjeldsen

Forfatter

Related posts

Top