Første forårsweekend bliver våd og blæsende

Regn, blæst og enkelte steder med en smule morgentøsne.

Det er, hvad man kan forvente, hvis man bevæger sig udenfor i løbet af weekenden, hvor foråret ifølge kalenderen officielt begynder søndag 1. marts. Det fortæller vagthavende meteorolog Erik Hansen ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Vi får meget omskifteligt, blæsende og vådt vejr, ligesom vi har gjort den seneste tid. Men det bliver en tand koldere, end det ellers har været, og om natten kommer vi tæt på frysepunktet, siger han.

Generelt har februar været både langt mere varm og våd end normalt. Og på månedens sidste dage bliver der ikke for alvor ændret på det billede.

Natten til lørdag daler temperaturen en smule, og et nyt nedbørsområde bevæger sig ind over landet fra sydvest. Det bringer slud, regn og tøsne med sig. I løbet af en generelt skyet lørdag stiger temperaturerne til mellem seks og otte grader. Så igen får sneen ikke lov at blive liggende.

En koldfront lurer dog, og den passerer ind over landet natten til søndag. Fronten bringer en jævn til hård vind fra sydvest. Enkelte steder på Vestkysten kan endda få kuling søndag. Det bliver også i Jylland, hvor man får de største mængder regn i løbet af dagen, som ellers mest byder på spredte byger.

Næste uge ændrer det sig næppe for alvor.

– Det omskiftelige vejr ser ud til at fortsætte den kommende uge, siger meteorolog Erik Hansen.

Forfatter
Tags

Related posts

Top