Først hundene – nu bilerne

Først var det hundene, Den internationale jury for Blå Flag ikke ville se i badevandet. De forurener nemlig “fordi de skider og pisser i vandet” som visse så bramfrit udtrykker.

Den er dog skudt ned i og med flere dyrlæger og andre eksperter, har erklærer, at de er imod hundenes natur at bruge havet som toilet. Og ialtfald ikke mere end mindre børn – og for den sags skyld voksne – også gør det. Alligevel står Den internationale jury for Blå Flag fast. Ingen hunde på strande med Blå Flag.

Det er kommunerne, der i sidste ende skal håndhæve reglerne og det skal Den internationale jury for Blå Flag ikke regne med sker i en lang række Vestkyst-kommuner.

– det bliver ikke der, vi kommer til at bruge ressourcer, lyder det med slet skjult ironi fra Mogens Gade (V), der er borgmester i Jammerbugt Kommune. Han påpeger, at op imod en trediedel af hans sommergæster i kommunen, har hund. Og dem vil man få alvorlige problemer med at fastholde, hvis kommunen håndhævede forbuddet, der IKKE er et EU- eller statsligt forbud. Men en regel som Det Internationale Friluftsråd har rullet ud over hele verden for, at man kan få det blå flag.

Et forbud medfører med andre ord ikke en bøde, hvis man altså følger den danske Hundelov.

Nu går de efter bilerne
Knapt har farcen omkring hundenes gøren og laden på strandene lagt sig før, at Den internationale jury for Blå Flag slår til igen.

Nu skal bilerne væk fra strandene på Vestkysten. Det skal skåne miljøet. Men det er man ikke helt enige i, kommer til at ske. For så skal der anlægges parkeringspladser til hundredevis af biler tæt på de få nedkørsler, der til strandene ligesom gæsterne vil klumpe sig sammen omkring nedkørslerne i stedet for som nu, at blive spredt udover et større område.

– Det er en styrke at have det blå flag. Men det er min personlige holdning, at det er en stor gevinst for området, at turisterne kan køre på strandene. I Blokhus benyttes stranden også i vid udstrækning som parkeringsplads. Hvis ikke det kan kombineres med det blå flag, så er jeg parat til at opgive flaget. Så må vi finde på et Jammerbugt-flag i stedet, siger Mogens Gade til Nordjyske.dk.

Forfatter

Related posts

Top