Fodbold skal styrke velfærden på Mors

 

Fodboldene trillede flittigt på græsset torsdag formiddag foran et af kommunens mødelokaler i Nykøbing. Her var der fuld fart på eleverne fra en 3. klasse på M.C. Holms Skole, som symbolsk var inviteret til at træne fodbold under ledelse af DBU.

En forsamling fra DBU var i byen i forbindelse med Kulturmødet, og derfor var denne dag valgt til at underskrive en aftale med Morsø Kommune. Aftalen kaldes for en ’Velfærdsalliance’, og den blev underskrevet af formanden for DBU Jesper Møller, formanden for DBU Jylland Bent Clausen, og borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Smil, grin og masser af snak var med til at sætte den gode stemning. Elevernes indsats ude på græsset blev også beundret både før og efter, at kuglepennen blev svunget, og underskrifterne sat på papiret.

Flere medlemmer til klubberne
Formanden for DBU pegede i sin tale blandt andet på, at fodbold er sundt og effektivt til at tabe sig, det engagerer og får folk til at snakke sammen. DBU´s motivation for at indgå samarbejdet er også at hjælpe de lokale klubber med at få flere medlemmer.

Formanden for DBU Jesper Møller (th) og borgmester Hans Ejner Bertelsen (tv)

– Fodbold er en motor for fællesskaber og sundhed. Det udnytter vi nu sammen i Morsø Kommune, hvor vi ser frem til at medvirke til løsningen på nogle af de udfordringer, kommunerne har på sundhedsområdet. Samtidig skaber vi klubudvikling og fodboldaktiviteter til glæde og gavn for områdets klubber og foreningsliv, siger Jesper Møller.

Ser frem til samarbejdet
Borgmester Hans Ejner Bertelsen kom i sin tale ind på, at han glædede sig på borgernes vegne over indgåelsen af velfærdsalliancen med DBU:

– Vi får en professionel samarbejdspartner med en viden og erfaring, som kan hjælpe os yderligere med at understøtte flere af vores indsatsområder. Morsø Kommunes nye sundhedsprofil viser, at vi bør bevæge os mere, og i samarbejdet med DBU kan og skal vi lave gode indsatser så flere kommer i gang. Morsø Kommune ser meget frem til samarbejdet med DBU, lød det fra borgmesteren.

Som tak for deres indsats ude på græsset fik eleverne fra M.C. Holms Skole en fodboldtrøje, en støvlepose og en drikkedunk af DBU, som også havde en gave med til borgmesteren. Han fik en fodboldtrøje med autografer fra herrelandsholdet til at hænge op på kontoret.

Forfatter

Related posts

Top