Flyveklub inviterer til Åbent Hus med “prøvetur”

Der er rig mulighed for at få lidt luft under vingerne, når Svævethy Mors holder åbent hus den sidste weekend i april.

Flyveklubben, som startede som en svæveflyveklub i Thy, har rundet 56 år gammel. Det er nu ikke alderen der trykker når man bevæger sig rundt på den velholdte flyveplads på Mors og ser på de flotte fly.

I hangaren ses et fly fra 1963 og ved siden af står der moderne fly som bare venter på at komme i luften.

– Når luften begynder at blive lun og solen får magt trækker det voldsomt i en, for at komme i gang med at flyve igen, fortæller formand Poul Bak Kjeldgaard.

– Her i det tidlige forår begynder blomkålsskyerne igen at dukke op på himlen, når solen får magt og det er et rigtigt godt varsel for svæveflyverne. Når vejret er rigtigt godt til svæveflyvning, kan man blive deroppe i timevis.

Få en “prøvetur”
De besøgende har også mulighed for egenhændigt at ”flyve et svævefly”. Selvom det er en oplevelse, som nærmer sig den ægte, er det dog lidt snyd. I år har klubben nemlig lånt Dansk Svæveflyver Unions svæveflyve-simulator. Den er bygget, så oplevelsen bliver så virkelighedstro som muligt: Man sidder i et cockpit fra et svævefly og har pind, pedaler og instrumenter som i et rigtigt fly.

Formanden understreger at der sådan set altid er Åbent Hus i flyveklubben:

– De nye medlemmer kommer som regel lige og kigger og får sig en tur eller to. De fleste skal nu ikke overtales ret meget, for har man først fløjet en tur, går det i blodet på en, advarer han.

Man kan starte som med at flyve når man er fyldt 14 år og man kan flyve alene når man er fyldt 15 år og har bestået de nødvendige uddannelsestrin.

Den 27. og 28. april slås hangarportene op hver dag klokken ti.

Forfatter
Top