Flyselskab håber på afslag til dragracing-bane

Der bør ikke placeres en bane til dragracing i Thisted Lufthavn.

Sådan lyder meldingen fra Sun-Air der i en mail sendt til Thisted Kommune giver udtryk for deres holdning til, at en dragracing-bane muligvis skal placeres parallelt med landingsbanen.

– Vi synes det er en dårlig idé, både for tilgængelighed og sikkerhed. Vi håber ikke på, at man vælger at lægge en dragracing bane på lufthavnens område, står der i mailen.

Det er Dragracing Club Denmark (DCD) der ønsker at få etableret en bane i lufthavnen, men det er altså uden opbakning fra et af de firmaer der i forvejen holder til i lufthavnen.

Dragracing er en motorsport for specialbyggede biler og motorcykler, der konkurrerer om at accelerere hurtigst på en bane på enten 201 eller 402 meters længde. Foto: Dragracing Club Denmark

Ved lufthavnen er der i dag en permanent gokart- og motocrossbane.

DCD anvender i dag Thisted Lufthavns landingsbane til løb og har i 2018 gennemført 4 løb her. Lufthavnens landingsbane har dog ikke den optimale asfalt til dragracing. Klubben ønsker derfor at etablere sin egen bane, dels for at kunne opfylde krav til banens opbygning men også for at have sin egen bane i Danmark.

Klima-, miljø- og teknikudvalget skal drøfte ansøgningen fra DCD på et møde i dag, mandag.

Foto: Dragracing Club Denmark

Forfatter

Related posts

Top