Flot optag på EUC Nordvest

Optagelsestallene for de forskellige ungdomsuddannelser er netop blevet opgjort, og EUC Nordvest har fået flotte tal over hele linjen. I alt 473 elever har valgt at tage deres ungdomsuddannelse hos her. Det er mere end 18 % i forhold til 2017, hvor optaget lå på godt 400 elever.

Tallene for EUC Nordvest fordeler sig således, at HHX i år har fået 210 tilmeldinger mod 200 i 2017, HTX har fået 45 tilmeldinger mod 27 i 2017, mens erhvervsuddannelserne er den helt store højdespringer med hele 203 tilmeldinger til Grundforløb 1 mod 163 i 2017:

– Vi er naturligvis ovenud tilfredse med de flotte tilmeldingstal. Der er fremgang på stort set alle parametre. Og det er især glædeligt, at vi oplever et regulært boom på erhvervsuddannelserne, hvor antallet af tilmeldinger er steget med ikke mindre end 25%. Det er ikke nogen hemmelighed, at der på landsplan er alt for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse, og at mange skoler melder om enten faldende eller stagnerende tilmeldingstal. Dér er det da fantastisk, at vi her i det Nordvestjyske kan bryste os af så flot en fremgang, lyder det fra direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

EUX vinder frem
En anden glædelig nyhed er, at 44 af de 203 kommende elever på EUC Nordvests erhvervsuddannelser har valgt EUX, hvor de kombinerer deres erhvervsuddannelse med en række fag på gymnasialt niveau, således at de får både et svendebrev og et studenterbevis i hånden efter endt uddannelse:

Hans Chr. Jeppesen

– Det tager tid at implementere nye tiltag, og EUX er en forholdsvis ny ordning, men vi kan se, at den nu er ved at få fodfæste her på skolen. Vi har aldrig haft flere EUX-elever end nu, og vi er kun glade for, at flere unge har fået øjnene op for, at der er et stærkt alternativ til de gymnasiale uddannelser, fastslår Hans Chr. Jeppesen.

Selvom EUX i princippet er en konkurrent til EUC Nordvests egne gymnasiale uddannelser, HHX og HTX, er fremgangen på EUX ikke sket på bekostning af disse.

– Tallene taler deres tydelige sprog – vi kan jo også notere fremgang på begge vores gymnasiale uddannelser. Og det er fuldt fortjent. Vores merkantile gymnasium ligger på landsplan blandt de 3% bedste merkantile gymnasier målt på løfteevne – altså evnen til at hæve elevernes niveau over det forventede – mens vores tekniske gymnasium ligger blandt de bedste 7%. Så begge vores gymnasiale uddannelser ligger lunt i svinget, og det tror jeg da helt bestemt også spiller en rolle, når de unge mennesker skal træffe det vigtige uddannelsesvalg, slutter Hans Chr. Jeppesen.

Foto : EUC NordVest

Forfatter

Related posts

Top