Florina vil i kommunalbestyrelsen

Florina Elena Temes har boet Danmark i 14 år. Hun bor i Hvidbjerg på Mors, men kommer oprindelig fra Rumænien.

Der tog hun en bacheloruddannelse inden for regnskab og ledelse som Accounting and Management Informatics på universitetet i Burkarest, men på Mors arbejder hun for øjeblikket som rengøringsassistent.

Til november er hun at finde på den socialdemokratiske liste til kommunalvalget.

– Jeg vil gerne være med i et fællesskab som vil være med til at gøre Mors mere kendt, og som socialdemokrat vil jeg gerne kæmpe for, at personer, som har et handicap, kan få det bedst muligt i deres hverdag og samtidig være med til at sørge for, at udlændinge integrerer sig i samfundet, siger hun i en pressemeddelelse.

Selv har hun gjort en indsats på flere områder.

Tore Müller går efter borgmesterposten på Mors – Florina Elena Temes går efter en plads på hans hold i kommunalbestyrelsen.

– Jeg har lavet Danmarks første Valgstavnsforening, og jeg har arrangeret et frivilligt dansk-kursus for udlændinge. Jeg har også været i bestyrelsen i beboerforeningen i Hvidbjerg, fortæller hun.

Fokus på arbejdsmarkedet
Som en mærkesag nævner hun arbejdsmarkedet på Mors.

– Det er svært for udlændinge og for folk med handicap at få arbejde. Derfor vil jeg kæmpe for, at der bliver flere muligheder, blandt andet ved at der bliver skabt flere arbejdspladser, et jobmarked og flere kurser, som kan lære folk udefra at begå sig i det danske samfund, siger hun.

– Hvis man siger til en person fra Sjælland, at man kommer fra Mors, så spørger de næsten altid: “Hvor ligger det henne?”. Så jeg vil gøre øen mere populær ved at promovere turismen og styrke etableringen af flere turistattraktioner. Der kunne for eksempel være strande med liggestole, flere campinghuse eller -hytter og flere arrangementer, som minder om kulturmødet, siger hun.

Hjælp til handicappede
Hun vil gerne være med til at hjælpe handicappede med at få et mere normalt liv.

– Det vil jeg gøre ved at hjælpe dem med at finde et arbejde, en praktikplads, uddannelse på universitet eller skole. Også børn, der har det svært, skal have hjælp, for eksempel i form af en special støtteplads, hvor de kan få hjælp til at læse, skrive og lave lektier, siger hun.

Hun vil også gøre det lettere for unge at finde et fritidsjob.

– Det er svært at finde et sted, at lave en ansøgning og så videre. Jeg går ind for, at der bliver lavet en slags kurser, hvor unge, nyankomne eller udlændinge kan få hjælp til at lave en ansøgning og til at finde en ledig stilling, fortæller den kommende byrådskanidat.

Hun synes også, at der skal skabes flere muligheder for udendørs aktiviteter på Mors for både børn og voksne.

Forfatter
Top