Flertal vil bruge 4,8 mio. kr. på at blive landets vildeste kommune

4,8 millioner kroner.

Så mange penge ønsker et flertal i Thisted Kommunes udvalg for Klima, Miljø og Teknik rundt regnet at bruge i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune, som miljøminister Lea Wermelin har udskrevet.

Til sammenligning ønsker Morsø Kommune kun at bruge 30.000 kroner på sin deltagelse i konkurrencen, skriver Nordjyske.

Konkurrencen har til formål at fremme biodiversitet i Danmark, og hovedpræmien er 1 million kroner, som skal bruges på et “VILDT projekt”.

Finansieringen for deltagelse i konkurrence foreslås af forvaltningen fordelt med 1.817.000 kr. i år og med 3.021.000 kr. næste. Beløbet i 2021 finansieres af kassen, og beløbet for 2022 optages på investeringsoversigten for 2022 i budget 2022-2025.

Det var dog ikke alle medlemmer i udvalget, der stemte for. Løsgængeren Kaj Kirk stemte sammen med Jørgen Andersen (K) og Kristian Tilsted (V) nej til finansieringsforslaget.

Der skal tages en endelig beslutning om sagen på et møde i kommunalbestyrelsen senere på måneden. Du kan læse mere om Thisted Kommunes planer for at vinde konkurrencen HER.

Fakta om konkurrencen

  • Dysten løber fra foråret 2021 til efteråret 2022, hvor den VILDESTE kommune kåres af dommerpanelet bestående af miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD. Hansen.
  • Kommunekonkurrencen er en del af kampagnen ’Sammen om et VILDERE Danmark’, der sigter mod at gøre den danske natur VILDERE til fordel for biodiversiteten. Målet er at motivere og inspirere kommuner og borgere til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur. Læs mere her.
  • Biodiversiteten er i tilbagegang overalt i verden. Arter uddør hurtigere end nogensinde før, og 1 million dyre- og plantearter er i fare for at uddø. På den baggrund glæder miljøminister Lea Wermelin sig over, at så mange kommuner har valgt at hjælpe den nødlidende natur.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top