Flertal uden om regeringen vil opsætte flere stærekasser

Der skal meget mere fartkontrol på de danske veje, for det kan redde menneskeliv.

Sådan lyder budskabet fra flere partier, der tilsammen tæller et flertal uden om regeringen. Det viser en rundringning, som TV2 Lorry har foretaget blandt partiernes transportordførere.

Flertallet, der består af Venstre, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og De Konservative, vil alle styrke fartkontrollen ved at opsætte stærekasser på de strækninger, der er hårdest plaget af fartrelaterede ulykker, og som derfor i dag hyppigt får besøg af politiets mobile fotovogne.

Ved at placere stærekasser på de strækninger, der i dag oftest får besøg af fotovognene, frigives  samtidig tusindvis af timer, hvor fotovognene kan stå på strækninger, der i dag kun sjældent får besøg af fotovognene.

Der findes i dag 20 stærekasser på de danske veje, herunder to på Mors. De er alle en del af et pilotprojekt, som blev sat i gang for to år siden, hvor de første stærekasser blev sat op i Måløv ved Ballerup.

En delevaluering af projektet har for nylig vist, at farten på de fartovervågede strækninger er faldet med gennemsnitligt otte kilometer i timen.

LÆS OGSÅ:

Så mange bøder og klip står stærekasserne på Mors for

Foto: Vejdirektoratet

Forfatter

Related posts

Top