Flertal kræver skærpet tilsyn med daginstitutioner

Et flertal på Christiansborg vil nu have fælles regler for tilsyn af daginstitutioner i hele landet. Det skriver Politiken.

Meldingen kommer som en reaktion på de scener i TV2’s dokumenter “Daginsitutioner bag facaden”, hvor skjulte optagelser viser en hård tone mod børn i daginstitutioner i København.

– Vi skal stille større krav til de kommunale tilsyn med vuggestuer og børnehaver. Og så skal rapporterne være både offentlige og tilgængelige, siger Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, til Politiken.

Hun tilføjer, at det bliver noget af det første, partiet vil kaste sig over efter et valg.

Både De Radikale, SF, Dansk Folkeparti og Venstre støtter ifølge Politiken et styrket og mere ensartet tilsyn med daginstitutionerne.

Dagtilbudsloven indeholder i dag ingen krav til det pædagogiske tilsyn. Men Kommunernes Landsforening (KL) gennemførte i 2017 en forvaltningsundersøgelse på dagtilbudsområdet.

Her fremgår det, at 47 ud af 98 kommunalbestyrelser får systematiske tilbagemeldinger fra det pædagogiske tilsyn. KL lagde dengang op til, at kommunerne skal gennemse deres tilsynspraksis.

/ritzau/

Foto: Anders Hviid

Forfatter

Related posts

Top