Flere valgmuligheder på vej: Thy-Mors Energi åbner fibernettet

Thy-Mors Energi, Eniig Fiber og OpenNet har indgået en samarbejdsaftale omkring åbning af energiselskabets fibernet. Aftalen betyder, at flere indholdsleverandører fremover får adgang til fibernettet i Thy-Mors Energis markedsområde, hvilket vil give forbrugerne flere bredbånds- og tv-produkter at vælge mellem.

Hos Thy-Mors Energi er der stor tilfredshed med, at aftalen er kommet i hus. Øget konkurrence på indhold er vejen til en bedre og større udnyttelse af fibernettet, og er samtidig med til at sætte endnu mere fart på den regionale vækst og udvikling.

– Andelshaverne i Thy-Mors Energis område kan fortsat vælge indhold fra Altibox, men med den nye aftale kan de fremover også vælge indhold fra andre indholdsleverandører i OpenNet samarbejdet. OpenNet har i dag aftaler med YouSee, Hiper, Eniig og Telenor samt Altibox, og Thy-Mors Energi vil kunne indgå aftaler med hver af de pågældende tjenesteleverandører, fortæller Lars Peter Christiansen, som er administrerende direktør hos Thy-Mors Energi.

– Vi er overbevist om, at det øgede udbud med langt flere forskellige produkter på hylderne vil betyde, at endnu flere kunder i vores del af landet vil vælge en fremtidssikret bredbåndsløsning i form af fiber.

På den tekniske side får Thy-Mors Energi hjælp fra Eniig Fiber, der igennem en omfattende samarbejdsaftale kommer til at stå for at gøre Thy-Mors Energis net klar til åbning ved at bygge en helt ny platform på Thy-Mors Energis fiberinfrastruktur samt for den efterfølgende drift og overvågning af platformen.

Fiberchef Lars Thorup Nielsen sig over perspektiverne i samarbejdsaftalen.

– Det har ligget i kortene gennem længere tid, at vi ville åbne fibernettet i Thy-Mors. Nu er timingen perfekt, og med denne aftale kan vi gøre det på den helt rigtige måde ved at outsource installation og drift af selve platformen til Eniig Fiber. Det betyder, at vi hos Thy-Mors Energi Fibernet kan koncentrere os om vores kerneområde, som er etablering og drift af selve fiberinfrastrukturen til fordel for vores 44.000 andelshavere. Rigtig mange kunder i de områder, hvor vi har gravet fiber ned, har allerede adgang til de mange fordele ved lynhurtigt internet, men vi vil gerne øge penetrationen, og det kan åbningen af vores fibernet og tilbuddet om et bredere udvalg af kvalitetsindhold helt sikkert hjælpe os med. Vi ser frem til at vores fibernet bliver åbnet i 2020 som også bliver året, hvor vi når vores målsætning om at kunne tilbyde fibernet til alle andelshavere, siger han

Parterne forventer at de første kunder i Thy Mors Energis område får tjenester gennem den nye platform i starten af 2020.

Foto: Mads Brøgger, kommerciel direktør i Eniig, Lars Peter Christiansen, administrerende direktør hos Thy-Mors Energi, Lars Thorup Nielsen, fiberchef hos Thy-Mors Energi og Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet. Pressefoto

Forfatter

Related posts

Top