Flere unge vil køre lastbil

Stadigt flere unge synes, uddannelsen til lastbilchauffør er et hit. I år er der næsten otte procent flere uddannelsesaftaler i forhold til 2016, viser nye tal.

I år er der 536 personer, der er ved at uddanne sig til lastbilchauffør under erhvervsuddannelserne (EUD).

– Der er en hård kamp om de unge. Når der i 2018 – hvor der jo stadig mangler er par måneder – er markant flere, der vil os, end der var i 2016, er det fantastisk, siger Lars William Wesch, branchedirektør i Transportens Abejdsgivere – ATL.

Branchen har brug for flere
I de senere år er der blevet arbejdet hårdt for at få flere unge til at overveje et job bag rattet på en lastbil.

ATL har blandt andet oprettet en lærepladsgaranti, ligesom landets erhvervsskoler har været ud med en massiv markedsføringsindsats.

Job i transport-kampagnen, der er et samarbejde mellem ATL, 3F og DTLA, har desuden besøgt skoler over hele landet og lavet små you-tube film med de forskellige muligheder, transportbranchen indeholder.

Men indsatsen for at vække de unges indre chauffør stopper ikke her, understreger branchedirektør i ATL, Lars William Wesch.

– Vi skal blive ved med at tilbyde gode lærerpladser og fortælle, hvordan det er at arbejde i branchen. Så er jeg sikker på, at vi kan fortsætte fremgangen i antallet af uddannelsesaftaler og dermed sikre, at vi har medarbejdere, som branchen har brug for fremover, siger han.

Forfatter

Related posts

Top