Flere unge vælger STX i stedet for erhvervsuddannelser

Over en årrække er STX-uddannelsen steget i popularitet blandt de unge, mens erhvervsuddannelserne omvendt er blevet mindre populære.

Den tendens fortsatte sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge tallene havde 52,9 procent af de 25-årige kvinder, der sidste år havde gennemført en ungdomsuddannelse, fuldført en STX. Det er det, man kender som en almen studentereksamen.

For mænd var andelen sidste år noget lavere. Her var det 34,7 procent af dem, der havde gennemført en ungdomsuddannelse, som havde fuldført en STX.

For begge køns vedkommende har der været tale om stigende popularitet over en længere årrække. Det omvendte gælder for erhvervsuddannelserne.

Sidste år var det blot lidt over 30 procent af de 25-årige mænd med en gennemført ungdomsuddannelse, der havde fuldført en erhvervsuddannelse. Endnu lavere var det for de 25-årige kvinder, hvor andelen var lidt under 20 procent.

En Yougov-undersøgelse foretaget på vegne af Dansk Metal viser, at kun to procent af danskerne mener, at erhvervsuddannelserne er den ungdomsuddannelse med størst prestige.

Anderledes ser det ud for gymnasierne. Her mener 37 procent af danskerne, at det er den ungdomsuddannelse med størst prestige.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top