Flere pladser på medicinuddannelsen i Aalborg

Idag fremlægger det såkaldte Lægedækningsudvalg sine anbefalinger til den fremtidige lægedækning i Danmark. På den baggrund har regeringen allerede truffet beslutning om at øge antallet af lægestuderende på Aalborg Universitet med 50.

Allerede om et halvt år kan Aalborg Universitet optage de 50 flere medicinstuderende. Dermed kan universitetet optage hele 150 studerende.

– Det er jo en pragtfuld dag. Det er regeringens beslutning, men det betyder at regeringen ikke har været tonedøv over for alle de henvendelser, der har været fra Nordjylland fra både nordjyderne og vi politikere på Christiansborg. Det er en super god beslutning, siger Preben Bang Henriksen (Venstre), der er en af de nordjyske politikere, der har presset på for at få flere studiepladser til Tv2 Nord.

Aalborg Universitet klar
Lægeuddannelsen på Aalborg Universitet optog de første 50 studerende i 2010 efter en længere debat om blandt andet lægemangel i Nordjylland. I 2015 fik universitetet tildelt yderligere 50 studiepladser.

Rektor Per Michael Johansen siger til Nordjyske, at man er klar til at tage imod de 50 yderligere medicinstuderende efter sommerferien.

De 50 nye pladser kan komme til at afhjælpe lægemanglen i Nordjylland.

– Der er helt klare undersøgelser, der viser at cirka 70 procent af de studerende bliver i landsdelen når de er færdige. I det her tilfælde må vi sige, at det forhold at der kommer 150 studerende ind hvert år, kommer til at betyde utroligt meget for at få afhjulpet lægemanglen i Nordjylland, siger Preben Bang Henriksen.

 

Forfatter

Related posts

Top