Flere nordjyske elever får lærlingeplads

Et stigende antal nordjyske håndværkerelever får ifølge seneste tal en lærlingekontrakt i byggeriet. I alt er der tale om en fremgang på knap 26 procent i forhold til sidste år

I løbet af 2015 lykkedes det 616 elever fra EUC Nord, EUC Nordvest, AMU Nordjylland og Tech College Aalborg at få en praktikplads i en bygge- og anlægsvirksomhed. Det er en fremgang på 126 elever i forhold til året inden. Det viser en opgørelse fra Dansk Byggeri på baggrund af tal fra Undervisningsministeriet.

– Det er en rigtig god nyhed, der bekræfter, at de nordjyske bygge- og anlægsvirksomheder oplever større travlhed end før. For virksomhederne vil meget gerne være med til at uddanne fremtidens arbejdskraft, som der i den grad bliver brug for, men det er en forudsætning, at der er noget arbejde, siger Ole Bæk Pedersen, formand for Dansk Byggeri Nordjylland.

Det er især indenfor maler- og tømrerfaget, at der er flere, der får en praktikplads. Blandt malereleverne har næsten 35 procent flere fået en lærlingekontrakt end året før, mens tømrerfaget med en stigning på 86 lærlingekontrakter tegner sig for en stor del af de nye lærlingepladsaftaler.

– Tømrerne løser rigtig mange forskellige opgaver både for store virksomheder og for almindelige boligejere, så der er i den grad brug for, at der kommer mange dygtige tømrere ud af skolerne. Og det er et fag, der kræver, at både hænder og hoved er skruet godt på, som de fleste nok også så med egne øjne, da der var Skills i Aalborg sidste år, siger Ole Bæk Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top