Flere kommuner bør gøre som Morsø, Thisted og Hjørring

De første partnerskabsaftaler er nu kommet i hus i Nordjylland. Aftalerne skal sikre flere praktikpladser på bygge- og anlægsområdet, og derfor opfordrer Dansk Byggeri andre kommuner til at følge i Hjørring, Morsø og Thisteds fodspor

De første nordjyske partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri er nu underskrevet. Hjørring, Morsø og Thisted har taget teten, hvilket får stor ros af Dansk Byggeri.

– Partnerskabsaftalerne er en rigtig god nyhed for de unge i Nordjylland. De går nu en lysere fremtid i møde, og derfor skal der lyde stor ros til politikerne i de tre kommuner. Med aftalerne har de taget et stort erhvervsvenligt skridt, som kan være med til at modarbejde fremtidig mangel på faglært arbejdskraft i regionen, siger næstformand i Dansk Byggeri Nordjylland, Ole Bæk Pedersen.

Erfaringer fra andre partnerskabsaftaler viser nemlig, at den koordinerede indsats mellem kommune, erhvervsskole og Dansk Byggeri virker. Både erhvervsskolen Tradium i Randers og Roskilde Tekniske Skole har præsteret en stigning i antallet af indgåede uddannelsesaftaler, efter at partnerskabsaftalen med Dansk Byggeri blev underskrevet.

– Fra Dansk Byggeri har vi gode erfaringer med partnerskabsaftalerne. Derfor ser vi frem til samarbejdet med både Hjørring, Morsø og Thisted. Opgaven med at skaffe flere praktikpladser til de unge og motivere flere til at tage sig en erhvervsuddannelse er vigtig for områdets udvikling. Derfor håber vi, at flere nordjyske kommuner går samme vej som de tre kommuner. Det vil være godt for både Nordjylland og de unge, siger Ole Bæk Pedersen.

Partnerskabsaftalen i Hjørring og Morsø blev underskrevet den 2. maj, mens Thisted den 22. april satte underskriften på partnerskabsaftalen.

Forfatter

Related posts

Top