Flere hundrede købere sigtes i stor narkosag

Efter sidste uges anholdelser og ransagninger rettet mod en gruppe personer i Skive, den såkaldte Porsche-bande, er turen nu kommet til køberne, der – via deres køb af narkotika – har været med til at finansiere gruppens aktiviteter.

Mandag og tirsdag har en række formodede narkokøbere i og omkring Skive haft besøg af politiet, og i dag onsdag fortsætter Midt- og Vestjyllands Politi sin indsats mod køberne. Politiet har mandag og tirsdag indtil videre sigtet 85 personer og forventer i alt at sigte omkring 275 personer for køb af narkotika. Mange af de sigtede er fundet ved at aflytte de salgstelefoner, som bagmændene har brugt.

Indsatsen kommer i forlængelse af den omfattende efterforskning, der sidste uge førte til fængsling af syv personer relateret til den omfattende narkohandel i Skive.

– Det, vi gør nu, er jo i virkeligheden at tage fat om roden til problemerne. For når der er købere, vil der også altid være sælgere, og selv om politiet gør en stor indsats for at angribe den organiserede narkohandel, så er det et grundlæggende problem, at der stadig er en efterspørgsel, og det er det, vi i Skive forsøger at gøre noget ved nu, fortæller politikommissær og leder af den lokale efterforskningsafdeling Christian Toftemark.

En del af de købere, Midt- og Vestjyllands Politi har identificeret, vil modtage et bødeforlæg i e-boks. Betaler de bøden, gør politiet ikke mere ud af sagen, men ellers vil de blive indkaldt til et retsmøde. Andre købere risikerer fængselsstraf.

Købene ligger i spændet mellem 0,5 gram og 60 gram kokain, og køberne repræsenterer et bredt udsnit af Skive og omegns befolkning.

-Det er altså også helt almindelige mennesker og det, vi kalder festnarkomaner, siger Christian Toftemark.

Langt størstedelen af køberne kommer fra Skive og omegn, men Christian Toftemark fortæller, at Politiet også skal en tur til Mors for at sigte mindst én køber.

 

Forfatter

Related posts

Top