Flere end ventet rykker med ATP til Holstebro

Den 34-årige erhvervsjurist Jacob Vestergaard Knudsen har forladt sin hjemby, Roskilde, og sin arbejdsplads i Nordsjælland. Han er flyttet med sine arbejdsopgaver til Holstebro.

Her er han nu en af de første medarbejdere i en ny afdeling hos ATP’s Udbetaling Danmark i Holstebro. Jacob Vestergaard Knudsen og hans kolleger udbetaler blandt andet folkepension til ældre danskere i udlandet.

Jacob Vestergaard Knudsen tænkte omgående, da flytteplanerne kom, at han da ville tage med – selv om han ikke vidste, hvor Holstebro lå! Senere kom han i tvivl. Men det er endt med, at han er flyttet før tiden.

– Jeg svømmer, og i Holstebro findes der en 50 meter bane. Det havde vi ikke i Roskilde. Det var også rimeligt nemt at finde en god lejlighed, og jeg har fået betalt flytteomkostningerne, siger Jacob Vestergaard Knudsen.

Lene Hougaard-Enevoldsen

Overraskende mange er flyttet med til Vestjylland
Syv andre medarbejdere hos ATP i Nordsjælland har sagt ja til at følge med afdelingen International Pension til Holstebro. De kommer senere i 2016, og det sker alt sammen som led i regeringens projekt med at udflytte statslige arbejdspladser.

I alt har der hidtil arbejdet 35 personer i afdelingen International Pension hos ATP.

Centerdirektør Lene Hougaard-Enevoldsen hos Udbetaling Danmark i Holstebro er overrasket over, at så mange som næsten hver fjerde rejser med til Vestjylland. Også højtuddannede tager med. Hun tror, det hænger sammen med, at Holstebro har et godt ry.

– Jeg hører, at de har et positivt billede af Holstebro. Det er ikke negativitet over for landsdelen, der gør, at andre ikke flytter med, men for eksempel at deres ægtefælle arbejder på Sjælland, fortæller Lene Hougaard-Enevoldsen.

Penge 2

Flere opgaver og medarbejdere på vej til Holstebro
Udbetaling Danmark i Holstebro skal også overtage opgaver fra Statens Administration i København, blandt andet udbetaling af tjenestemandspensioner.

Det klares af omkring 50 personer, og en håndfuld af dem kommer om kort tid til Holstebro for at overveje, om de skal tage imod et tilbud om at flytte med.

Udbetaling Danmark i Holstebro beskæftiger i øjeblikket omkring 150 personer og skal mande op til 220. Så er der midlertidigt udsolgt af plads i lokalerne. Centret begyndte med 170 ansatte i 2012, men det var fra starten planlagt, at effektiviseringer skulle bringe tallet ned, og det har været nede på 110.

Statens Administration i København har fået en række opsigelser, efter at udflytningsplanerne kom frem. Derfor begynder nogle medarbejdere i Holstebro snart at udføre opgaver med tjenestemandspension. Det sker inden den formelle overflytning af ansvaret 1. oktober i år. De ledes i starten fra hovedstaden.

 

Forfatter

Related posts

Top