Fjordbyerne vil have flere turister

Lokale aktører fra området mellem Vildsund i nord og Boddum i syd ud mod Limfjorden samt på Mors er inviteret til opstartsmøde af Fjordbyernes Netværk torsdag 1. juni. Her går startskuddet for en ny, fælles turistindsats i fjordbyernes område – i fællesskab med morsingboerne.

Temaet for mødet er at få idéer på banen, der skal øge turismen i den ofte offentligt oversete del af Thy ud mod fjorden. Et område, der karakteriseres af bakket fjordlandskab og betagende udsigter ud over Limfjorden.

Formand for Fjordbyernes Netværk, Jørgen Kjeldsen, byder velkommen på Hotel Vildsund Strand klokken 19, og frem til klokken 22 tæller programmet interessante og inspirerende oplæg fra Ole Riis og Bente Kristensen, turistchefer i henholdsvis Thy og på Mors. Derefter fortælle Michael Thinggaard fra Hotel Thinggaard i Hurup om nye kunder og turistprodukter på hotellet, som han har haft succes med.

Opstartsmødet sidste halvdel er afsat til idéværksted og udvikling af turistprodukter, der ved at udnytte og fremhæve egnens særlige muligheder for at tiltrække folk fra nær og fjern, kan markere fjordbyerne på landkortet.

– Vi håber, at alle, der vil arbejde for flere turister i vores område, vil komme til mødet. Vi sætter gang i en møderække og har midler til en fælles indsats, så vi kan rykke og gøre os synlige overfor turisterne, siger Jørgen Kjeldsen, der er formand for Fjordbyernes Netværk.

Skal synliggøre østkysten fremfor Cold Hawaii
Arbejdet med at synliggøre den sydthyske østkyst har været i gang siden november 2015 som en reaktion på det store fokus, der har været på Thisted Kommunes vestkyst.

Fjordbyernes Netværk arbejder målrettet for at tydeliggøre, at der bestemt også er seværdigt øst for rute 11 og er samtidig en fælles platform for landsbyerne til at få stablet udviklingsprojekter på benene. Gennem hele 2016 har foreningen organiseret sig og færdiggjort en udviklingsplan for fjordlandet, der blev præsenteret i september sidste år.

Samlet under foreningen er landsbyerne ikke længere konkurrenter men sætter fælles ind for at løfte områderne og hæve dem ikke bare i lokalområdets men også turisternes bevidsthed.

Foreningen består foreløbigt af Vildsund, Skyum, Villerslev/Visby, Heltborg og Doverodde/Boddum.

Foreningen har modtaget midler fra Landdistriktspuljen til en møderække, temamøder samt fælles udvikling og markedsføring af nye turistprodukter. Til at styre projektet i mål har Fjordbyernes Netværk tilknyttet konsulent Jeanette Lund, der også har stået for at udarbejde udviklingsplanen.

Alle områdets interesserede aktører (spisesteder, overnatningssteder, seværdigheder, guider og frivillige mv.) er inviterede og velkomne til opstartsmødet 1. juni på Hotel Vildsund Strand klokken 19.00.

Foto : Fjordbyernes Netværk

Forfatter

Related posts

Top